Maak de douchecabine weer zo goed als nieuw door alle sporen van kalkaanslag te verwijderen die door waterdruppels zijn achtergelaten

door Natasja

02 Oktober 2021

Maak de douchecabine weer zo goed als nieuw door alle sporen van kalkaanslag te verwijderen die door waterdruppels zijn achtergelaten
Advertisement

Elke keer als je gaat douchen, worden de glazen wanden van de douchecabine bedekt met druppels en stroompjes water, die, wanneer ze op natuurlijke wijze opdrogen, uiteindelijk kalkafzetting achterlaten. Hoe meer tijd verstrijkt zonder deze sporen te verwijderen, hoe meer het glas bedekt raakt met een witachtige laag die niet gemakkelijk te verwijderen is met glasreiniger of andere schoonmaakmiddelen.

Om dit te voorkomen moet je zo vaak mogelijk (liefst zelfs na elk gebruik) een trekker gebruiken, zodat de waterdruppels geen kalkafzetting op het oppervlak achterlaten. Maar je hebt niet altijd de tijd om dit te doen, en als je het glas weer wilt laten glanzen, heb je andere middelen nodig. Hier zijn er enkele middelen die kunnen worden gebruikt met keukeningrediënten of gemakkelijk verkrijgbare materialen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Witte azijn of citroensap: deze van nature zure stoffen kunnen lichte en recente kalkaanslag moeiteloos oplossen. je kunt gelijke delen water en azijn mengen en een spons of zachte doek op het glas gebruiken, waarbij je gelijkmatig en zachtjes schrobt, of de spons of doek doordrenken met citroensap. Je kunt de doormidden gesneden citroen ook direct als sponsje gebruiken en rechtstreeks op het glas wrijven.
  • Baking soda en water: baking soda kan worden gebruikt wanneer je een schurende stof moet gebruiken om kalkaanslag mechanisch te verwijderen. Bestrooi een vochtige spons met baking soda en wrijf hiermee over het glas, waarbij je energiek schrobt op de te behandelen plaatsen.
  • Staalwol 0000 (zeer fijn): ga hiermee met zachte ronddraaiende bewegingen over het glas. Als je bang bent dat er krassen achterblijven, probeer het dan eerst op een verborgen hoek van het paneel. Dit is de meest drastische remedie voor kalkvlekken die niet op andere manieren kunnen worden verwijderd.

Als de kalk is opgelost of verwijderd, kun je de douchecabine wassen met een gewone glasreiniger of met water en Marseillezeep. Spoel grondig na met warm water en vergeet niet altijd met de wisser overtollig spoelwater te verwijderen, en droog het geheel af met een zachte doek. Veel succes!

Advertisement