Houd de kledingkast netjes met de juiste accessoires

door Natasja

25 Oktober 2021

Houd de kledingkast netjes met de juiste accessoires
Advertisement

Een opgeruimde kledingkast is niet alleen mooi om te zien, maar helpt je ook om niet te veel tijd te verliezen als je haast hebt en op zoek bent naar een bepaald kledingstuk. Vooral in meubelen met grote lege ruimten en weinig planken binnenin, maar ook op de planken van een inloopkast, lijken de stapels truien en sweaters op gezette tijden op magische wijze in elkaar te vallen, en verder is het een hele uitdaging om ruimte te vinden voor tassen, hoeden en schoenen zonder al te veel van al het andere te stelen.

Het is dus de moeite waard om een paar accessoires aan te schaffen die speciaal ontworpen zijn om rommel in je garderobe te voorkomen, zoals de accessoires die je hieronder ziet.

Advertisement
Amazon

Amazon

Met schoenenrekken als deze, neemt elk paar schoenen de helft van de ruimte op de planken in!

Advertisement
Amazon

Amazon

Om te voorkomen dat stapels t-shirts en truien, of ook andere voorwerpen, op elkaar vallen, zijn deze verdelers erg handig. Ze zijn ook geschikt voor open planken en rekken.

Amazon

Amazon

En er zijn verschillende soorten en materialen, waaronder die van doorzichtig plastic.

Amazon

Amazon

Kleinere planken kunnen daarentegen worden gebruikt om het interne volume tussen de planken volledig te benutten zonder voorwerpen wankel op elkaar te stapelen. Sommige zijn ook opvouwbaar, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet nodig zijn.

Amazon

Amazon

En als je alle ruimte boven al hebt benut, kun je aan de onderkant van elke plank dergelijke hangmanden hangen, die je ook in je kantoor of in de boekenkasten kunt gebruiken.

Advertisement
Amazon

Amazon

Geen kleren en overhemden meer die van de kleerhangers glijden. Met de slanke, ergonomische met fluweel beklede kleerhangers worden al je kleren netjes opgeborgen en ziet het er heel mooi uit wanneer je de kledingkast opent.

VenalliBuilds/Etsy

VenalliBuilds/Etsy

Je kunt online ook kleerhangers vinden die zijn ontworpen om sweaters aan op te hangen, maar die ook handig zijn om kleding aan op te hangen met behulp van de lus die vaak in de kraag is genaaid.

Advertisement
Amazon

Amazon

Achter een deur, aan de binnenkant van een deur of hangend aan een kledingroede, in dit type opbergsysteem kan je van alles en nog wat kwijt.

TheRollKeeper/Etsy

TheRollKeeper/Etsy

Een eenvoudig en doeltreffend ruimtebesparend idee: al je kleren, of ook handdoeken, opgerold en netjes gerangschikt waar je ze nodig hebt.

Advertisement
DunnRusticTN/Etsy

DunnRusticTN/Etsy

Als een hoedenhouder ook een manier wordt om de muur te decoreren.

Amazon

Amazon

In plaats van chaos te creëren in een la met al je wintersjaals en sjaaltjes, waarom hang je ze niet netjes op met een dergelijke kleerhanger? Het is ook handig voor stropdassen.

Advertisement
Amazon

Amazon

En voor tassen bespaart deze oplossing echt veel ruimte, zonder de vorm van je favoriete accessoires te beschadigen.

Amazon

Amazon

En wanneer de rommel zich concentreert op de beroemde "kledingstoel" en alle andere beschikbare oppervlakken, zou het de moeite waard zijn een kledingrek te overwegen.

Wat zijn jouw trucs om de kledingkast netjes te houden?

Advertisement