Parfumeer het wasgoed tijdens het strijken: ontdek hoe je dat doet met een eenvoudige doe-het-zelfmethode

door Natasja

19 September 2021

Parfumeer het wasgoed tijdens het strijken: ontdek hoe je dat doet met een eenvoudige doe-het-zelfmethode
Advertisement

Kleding dragen die aangenaam fris en schoon ruikt, maar ook genieten van de geur van lakens of handdoeken is een klein dagelijks plezier dat we allemaal waarderen. De eerste stap om dit te bereiken is natuurlijk de kleding goed te wassen en geschikte producten met een aangename geur te gebruiken, maar soms, hoe aromatisch wasmiddelen en wasverzachters ook lijken, ruiken kleding en linnengoed niet zo lekker als ze uit de wasmachine komen.

In dat geval, als het kleding is dat je gewoonlijk strijkt, kun je jezelf meteen op het moment dat je het strijkijzer gebruikt helpen door in slechts een paar stappen je eigen geurend strijkwater te maken. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het kost heel weinig tijd:

  1. Neem een sprayflacon en vul deze met water (bij voorkeur gedestilleerd of gedemineraliseerd).
  2. Voeg 5 druppels essentiële olie naar keuze toe. De beste voor dit soort gebruik zijn de "frissere" zoals lavendel of citrusvruchten. Maar ook die met een balsamische geur zijn zeer aangenaam (munt, eucalyptus, den). Je kunt ook veranderen naargelang het seizoen, met verschillende bloemige en zoete aroma's (jasmijn, lelietjes-van-dalen, witte muskus...je hebt eindeloze mogelijkheden).
  3. Goed roeren, schudden voor elk gebruik.
  4. Besproei het kledingstuk lichtjes, vlak voordat je het met stoom gaat strijken (denk er dus aan dit middel alleen te gebruiken bij kledingstukken die je met stoom kunt strijken). Door de warmte en het vocht van de stoom en het strijkijzer komt de volle geur van de etherische olie vrij, dat zich aan de stof hecht.

Je moet niet overdrijven met de druppels etherische olie, en het is beter om het eerst uit te proberen op wat kleren die je niet meteen hoeft te dragen om te ontdekken of je een meer of minder intense geur verkiest en zo de doses aan te passen. Dit is een zeer nuttig middel voor als je het wasgoed te lang in de wasmachine hebt laten zitten en het een onaangename geur begint te krijgen.

Je kunt het water op een koele plaats bewaren, of zelfs in de koelkast. Natuurlijk kan dit geparfumeerde water ook worden gebruikt om gordijnen en lakens lekker te laten ruiken terwijl je schoonmaakt, zodat je een lekker ruikend huis hebt!

 

 

Advertisement