Snel droge was zonder droger? Ontdek de juiste tips

door Natasja

16 September 2021

Snel droge was zonder droger? Ontdek de juiste tips
Advertisement

Niet iedereen beschikt over een droogtrommel om de kleren die net uit de wasmachine komen snel te drogen, of soms heb je zo weinig kleding dat het niet de moeite loont een droogcyclus te starten. Wat dan te doen als het kouder wordt of als je niet genoeg tijd hebben om te wachten tot de was zelf droogt?

Je kunt een paar eenvoudige trucs toepassen om de droogtijd aanzienlijk te verkorten, zodat je de tijd van het wachten om de kleding te strijken of op te bergen beter kan gebruiken. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
maxpixel.net

maxpixel.net

 1. Begin bij het wassen: als het wasgoed niet erg delicaat is en er geen kans is dat het beschadigt, verhoog het centrifugeprogramma. Hoe hoger het toerental, hoe meer overtollig water uit de weefsels zal worden verwijderd.
    2. De handdoekentruc: dit is een zeer doeltreffende truc, vooral bij wasgoed dat doorweekt uit de wasmachine komt omdat het waarschijnlijk om meer delicate stoffen gaat.
    Spreid een schone handdoek (of twee) uit op een vlakke ondergrond. Leg het gekozen kledingstuk erop, rek het goed uit om zoveel mogelijk vouwen te voorkomen, en begin dan de handdoek aan één kant samen met het kledingstuk zelf op te rollen, zodat de handdoek zoveel mogelijk vocht kan absorberen. Je kunt ook proberen een extra handdoek over het kledingstuk te leggen voordat je het oprolt. Of volg de stappen een tweede keer met een andere droge handdoek.
    3. Een variant op deze methode is om het kledingstuk op een handdoek op de strijkplank te leggen, het vervolgens met een andere handdoek (zo dun mogelijk) te bedekken en eroverheen te strijken, zodat de handdoek het vocht nog absorbeert en de hitte van het strijkijzer het kledingstuk kan drogen zonder het direct aan te raken, zodat het niet beschadigd wordt.
    4. Zet het wasrek op de lichtste en minst vochtige plek in huis. Ook een beetje meer natuurlijk licht kan al veel helpen.
    5. Als het kan, kies dan een wasrek waarvan de spijlen zo ver mogelijk uit elkaar staan, zodat de lucht door de kleren kan. In ieder geval zal het ophangen van kledingstukken, zonder ze te overlappen en zo veel mogelijk opengevouwen, altijd helpen om ze sneller te drogen.
    6. Als je echt haast hebt, kun je ook een ventilator een tijdje direct voor de kleren te zetten. Zelfs een half uurtje een luchtstroom kan al veel helpen en zal geen nadelige gevolgen hebben voor het energieverbruik.


Deze voorzorgsmaatregelen zijn erg handig als je weinig tijd hebt!

Advertisement