Vaatwastabletten: ontdek hoe je ze kunt gebruiken voor moeilijke huishoudelijke schoonmaakklussen

door Natasja

10 September 2021

Vaatwastabletten: ontdek hoe je ze kunt gebruiken voor moeilijke huishoudelijke schoonmaakklussen
Advertisement

Er zijn bepaalde schoonmaakklussen die je altijd uitstelt of waaraan je niet vaak aan denkt, omdat ze vervelender of tijdrovender zijn en niet onmiddellijk dringend, maar wanneer het moment daar is om deze taken aan te pakken, heb je niet altijd het juiste product voorhanden.

Als je echter vaatwastabletten gebruikt, heb je een nuttig hulpmiddel dat je kan helpen als je geen andere producten bij de hand hebt of niet het gewenste resultaat kunt bereiken: van de badkamer tot de tuinmeubelen, ontdek hoe je de tabletten kunt gebruiken bij het huis schoonmaken.


Advertisement
Tutorial via thekitchn.com

Tutorial via thekitchn.com

Als de toiletpot hardnekkige vlekken heeft die je niet met andere methoden kunt verwijderen, probeer dan vaatwastabletten. Een gemakkelijkere methode is om ze een nacht te laten oplossen en vervolgens het toilet door te spoelen, door eventueel eerst te schrobben met de toiletborstel. Als dit niet werkt, kun je een hoekje van het tablet nat maken en dit rechtstreeks op de vlekken wrijven, met lange rubberen handschoenen aan.


Advertisement
Tutorial via theepochtimes.com

Tutorial via theepochtimes.com

Om hardnekkige resten in de oven schoon te maken, volstaat het een tablet nat te maken en op het vuil te wrijven, terwijl een andere methode is het tablet in heet water in een grote teil of in het bad op te lossen en vervolgens de roosters in het water te leggen. Laat een uur weken en veeg dan het opgeloste vuil eraf.

Pinterest

Pinterest

Voor een moeiteloze reiniging van de wastrommel kun je het tablet erin leggen en een lege trommel laten draaien, niet te lang, maar met middelhoge/hoge temperaturen.

Pinterest

Pinterest

Voor de douchecabine: graaf een plekje in een sponsje zodat je het tablet er gemakkelijk in kunt steken, maak het sponsje vervolgens nat en wrijf ermee over het glas van de cabine. Zo verwijder je vettig zeepvuil, kalkvlekken en andere residu's.

thriftyfun.com

thriftyfun.com

Het is natuurlijk een product dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van vaatwerk, en ook bij handmatig gebruik zal het moeilijke vlekken verwijderen die er in de vaatwasmachine niet altijd afgaan, zoals vlekken van thee of koffie. Dus vul de kopjes met heet water, verkruimel er een beetje tablet in, laat het een paar uur staan en schrob het dan goed schoon en spoel het af.

Advertisement
acleanbee.com

acleanbee.com

Voor ovenschalen, pannen en steelpannen (inclusief die van glas) kun je de tabletten gebruiken door water in het vaatwerk te koken en dan het tablet (of ook maar een deel ervan) erin te verkruimelen, het een paar minuten te laten sudderen en dan te laten afkoelen alvorens het vuil eraf te schrobben.

Pinterest

Pinterest

Als je er met viltstiften of waskrijtjes aangebrachte krabbels niet weg krijgt, gebruik de tabletten dan als een soort magische gum, nadat je ze nat hebt gemaakt zodat ze verkruimelen bij aanraking met het oppervlak. Anders kun je ze oplossen in heet water en een spons gebruiken.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Als er benzine- of olievlekken op de garagevloer of ook op de oprit zitten, probeer het tablet dan op te lossen met net genoeg water om een soort pasta te maken, wrijf het op de vlek en laat het een dag of langer inwerken, spoel het daarna goed af.

Pinterest

Pinterest

Voor verweerde buitenmeubelen (kunststof meubelen) kun je ook een met warm water bevochtigd tablet gebruiken, net als een spons, om het er op de verschillende vlekken in te wrijven. Het zou ook kleverige harsvlekken of vogelpoep moeten verwijderen.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Als de vuilnisbakken ook stinken wanneer ze leeg zijn, is het tijd om ze schoon te maken: om dit met weinig moeite te doen, kun je ze vullen met heet water, er een vaatwastablet ingooien zodat het oplost, het een paar uur laten staan en vervolgens legen en uitspoelen.

Heb je wel eens een van deze methodes geprobeerd?

Advertisement