Heb je teveel rommel in huis? Probeer enkele slimme manieren om efficiënt ruimte te maken

door Natasja

11 September 2021

Heb je teveel rommel in huis? Probeer enkele slimme manieren om efficiënt ruimte te maken
Advertisement

Wanneer je huis te rommelig lijkt, is dat vaak gewoon een gebrek aan organisatie van de ruimtes. Natuurlijk moet je ook iedere kamer langsgaan en beslissen wat weg kan en wat bewaard moet worden, maar ook deze onplezierige taak wordt gemakkelijker als je eenmaal de beste manier hebt gevonden om de beschikbare ruimte te gebruiken door al je spullen te ordenen.

In kasten en laden, maar ook op de oppervlakken die het meest worden gebruikt, kun je gebruik maken van vele voorwerpen en slimme oplossingen, zoals die welke je hieronder ziet.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Houders, rails, manden: onder de gootsteen in de keuken of wastafel in de badkamer kun je veel verschillende oplossingen gebruiken om nog meer producten en accessoires kwijt te kunnen, zonder het allemaal op een hoopje te gooien.

Advertisement
birchlane.com

birchlane.com

Denk in de kasten (en niet alleen) aan bakjes en uittrekbare planken om gemakkelijker te vinden wat je nodig hebt.

Pinterest

Pinterest

De binnenkant van deuren: er zijn heel veel manieren om deze ruimte te gebruiken, afhankelijk van hoe de kast is gemaakt. Je kunt dergelijke deurrekken gebruiken, tijdschrifthouders, of ook alleen rails of magnetische metalen banden of een reeks haken aanbrengen.

Pinterest

Pinterest

Houd rekening met de afmetingen en het volume van de meubelplanken: je kunt ze optimaal benutten door ze te vullen met laden, kleinere planken en stapelbare bakken, en nog beter als ze transparant zijn of van passende etiketten zijn voorzien, zodat alles in het kast in één oogopslag kan worden herkend.

Pinterest

Pinterest

Of je badhanddoeken nu bewaart in kasten met houten deuren of in een open kast met glazen deuren, ze lijken netter als ze opgerold zijn in plaats van opgevouwen en gestapeld.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Op welk oppervlak dan ook, het idee van veel verspreide flessen en accessoires geeft altijd de indruk van rommel, hoe zorgvuldig ze ook zijn gerangschikt. Ze groeperen daarentegen helpt veel om nuttige ruimte vrij te maken, en je kunt dit doen door op het blad van de wastafel in de badkamer planken, taartplateaus en vele andere inrichtingsaccessoires te gebruiken.

Pinterest

Pinterest

Een smalle plank als deze is ideaal om ruimte te benutten aan de muur van de badkamer of achter de deur bij de spiegel waar je je make-up en haar doet.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Zoek naar de beste manieren om wasmanden in de buurt van de wasmachine - en droger, als je die hebt - op te bergen. Dat kunnen rekken zijn of ook schuine planken zoals deze, zolang ze maar stevig zijn.

Pinterest

Pinterest

Of je nu een inloopkast hebt of een traditionele kast met veel legplanken, het gebruik van verdelers om de verschillende stapels opgevouwen kleding op orde te houden helpt enorm. Zij kunnen worden vervaardigd van plexiglas, hout of metaal en kunnen aan verschillende stijlen worden aangepast.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Onderschat haken nooit: rails of panelen met haken kunnen o.a. petten netjes opgeruimd houden. Op dezelfde manier kun je ook gordijnhaken gebruiken, die ook van pas komen voor sjaals, beha's of hemdjes.

Pinterest

Pinterest

Ladeverdelers zijn een ander hulpmiddel dat vaak over het hoofd wordt gezien: of het nu gaat om keukengerei of pennen en potloden in het bureau, het goed gescheiden houden van spullen in lades bespaart veel tijd bij het zoeken naar dingen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een reistruc die ook thuis ruimte bespaart: houd armbanden en halskettingen netjes met behulp van rietjes, zodat je er veel bij elkaar kunt houden, ook in dozen en koffers, zonder dat ze in de knoop raken.

Wat zijn jouw favoriete trucs om in huis slim de ruimtes in te delen?

Advertisement