Blaren, gladde schoenen en meer: ontdek hoe je een aantal vervelende problemen bij het dragen van schoenen kunt voorkomen

door Natasja

10 September 2021

Blaren, gladde schoenen en meer: ontdek hoe je een aantal vervelende problemen bij het dragen van schoenen kunt voorkomen
Advertisement

Elke dag dragen we verschillende soorten schoenen voor verschillende activiteiten en elke schoen kan enig ongemak of zelfs pijn veroorzaken: van schoenen die blaren op de hiel veroorzaken tot slippers die de huid irriteren en schoenen met hoge hakken die bij belangrijke of formele gelegenheden worden gedragen, er zijn veel manieren waarop schoenen ongemakkelijk kunnen worden. Er zijn echter een aantal remedies die het proberen waard zijn om deze ergernissen te vermijden.

Hier zijn enkele van de meest populaire oplossingen die je kunnen helpen om je favoriete schoenen weer comfortabel te dragen.


Advertisement
Tutorial via practicallyfunctional.com

Tutorial via practicallyfunctional.com

Slippers kunnen ergonomische en zeer comfortabele rubberen zolen hebben, maar kunnen oncomfortabel zijn aan de voetzolen vanwege de bandjes (vooral bij plastic exemplaren) die tegen de huid schuren en deze irriteren. Het probleem kan worden opgelost door de riemen te bedekken met stof (zelfs door er een zachte laag in te leggen om als opvulling te dienen) of ze te vervangen door een bestendige stof, en ze zo te personaliseren zoals je maar wilt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Wanneer je het been van een laars breder wil maken, of de vorm ervan wil behouden wanneer je de laarzen opbergt, kan je kranten en tijdschriften gebruiken: je moet ze zo oprollen dat ze het been zoveel mogelijk opvullen, tot het leer zich langzaam ontspant, zodat ze weer lekker zitten.

Pinterest

Pinterest

Zweten in schoenen maakt ze erg ongemakkelijk om te dragen, vooral als ze hakken hebben: een handige truc kan zijn om dik maandverband er in te doen, nog beter als het wasbaar en herbruikbaar is om afval te vermijden dat het milieu vervuilt.

Pinterest

Pinterest

Een andere populaire truc om te voorkomen dat schoenen - met hakken - van de voet glijden, is om haarlak op de voet te spuiten voordat je hem in de schoen schuift: zo blijft de schoen beter zitten, omdat het een beetje plakkerig is.

Pinterest

Pinterest

Vaak worden hielblaren voorkomen door de huid af te dekken met een pleister op de plaats waar de rand van de schoen tegen de huid schuurt. Maar het kan ook handig zijn om een pleister (liefst twee) in de schoen zelf te gebruiken, om een kussen te creëren dat het ongemak opvangt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een populaire remedie om de pijn te vermijden of te verlichten die wordt veroorzaakt door het langdurig dragen van hakken, is het verbinden van de tenen met een medische pleister: sommige mensen verbinden de tweede met de derde teen en anderen de derde met de vierde. Dit is een manier om de irritatie te verlichten van de zenuwen die tussen de middenvoetsbeentjes lopen.

Pinterest

Pinterest

Als je schoenen hebt die gevoerd zijn met imitatiebont of flanel, kun je om ze schoon te maken en ze weer zacht en comfortabel te maken een druppel afwasmiddel gebruiken, dat je met een beetje water naar binnen wrijft, en vervolgens met een vochtige handdoek afdept om ze uit te spoelen.

Advertisement
sawdustgirl.com

sawdustgirl.com

Als er te weinig ruimte is voor schoenenrekken en soortgelijke kastjes, kun je je schoenen ook netjes opruimen met alleen een paneel met haken.

Heb je wel eens soortgelijke remedies gebruikt?

Advertisement