Geen deodorantvlekken meer op je kleding: probeer eenvoudige doe-het-zelf trucjes

door Natasja

02 Oktober 2021

Geen deodorantvlekken meer op je kleding: probeer eenvoudige doe-het-zelf trucjes
Advertisement

De meeste deodorants laten gemakkelijk vlekken achter op de t-shirts en bloezen die je elke dag draagt. Die witachtige strepen zijn erg lelijk om te zien en kunnen op lange termijn de kleding verpesten, omdat ze moeilijk te verwijderen vlekken achterlaten. Het is echter mogelijk om deodorantvlekken rechtstreeks aan te pakken en ze op een doeltreffende manier te laten verdwijnen, door een aantal doe-het-zelfmiddelen toe te passen, wanneer eenvoudig wassen in de wasmachine het probleem niet lijkt op te lossen.

In huis zijn er vast enkele stoffen of materialen te vinden die hierbij nuttig zijn, dus lees verder om te weten te komen hoe je deodorantvlekken uit je kleren kunt verwijderen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Voor alle soorten vlekken is het altijd belangrijk snel te handelen, en vlekken veroorzaakt door deodorant zijn geen uitzondering, dus als je ze opmerkt wanneer je overdag je kleren uittrekt, moet je onmiddellijk handelen.

Op verse vlekken:

Maak een handdoek nat en wring hem uit, zodat hij vochtig blijft maar niet druipt van het water, giet er een druppel afwasmiddel op en wrijf dan met de handdoek op die vlek, zodat er een licht schuim ontstaat. Gebruik het zeepgedeelte van de handdoek om de vlek te deppen, lichtjes wrijvend, tot je ziet dat hij verdwijnt. Spoel op dat moment de handdoek af en wring hem uit, gebruik vervolgens de natte delen (zonder de zeep) om het gedeelte van het kledingstuk dat je net hebt schoongemaakt af te deppen en zo te "spoelen". Laat het aan de lucht drogen, zonder een föhn te gebruiken of de stof bloot te stellen aan directe warmte.

Op internet vind je ook het advies om nylonkousen (panty's) over deodorantvlekken te wrijven die zich op gekleurde kleding hebben gevormd, om zo de meest duidelijke resten effectief te verwijderen, en vervolgens over te gaan op een normale wasbeurt.

Als de vlekken ouder zijn, kun je een aantal andere middelen proberen:

  • Met afwasmiddel: giet een druppel direct op de vlek, schrob voorzichtig met een vochtige tandenborstel en was het vervolgens als gewoonlijk.
  • Op witte kleding (niet als de stoffen erg kwetsbaar zijn) kun je ook een mengsel van water en citroensap proberen, dat je rechtstreeks op de vlek wrijft, het 30-60 minuten laat inwerken en dan verder gaat met de gebruikelijke wasbeurt.
  • Een azijn- en waterbadje van een uur (ook als je alleen de vlek nat maakt), waarna je de vlek met een oude tandenborstel borstelt en het kledingstuk in de wasmachine stopt.
  • Baking soda: meng 60 gram baking soda met evenveel water in een kom tot je een homogene pasta hebt. Breng het rechtstreeks op de vlek aan en laat het minstens een uur inwerken. Wrijf het kledingstuk vervolgens voorzichtig met de hand in en spoel het grondig uit.
  • Waterstofperoxide: je kunt het kledingstuk onderdompelen of de bevuilde plek gewoon laten weken in een beetje waterstofperoxide. Laat het minstens een half uur inwerken en gebruik dan een oude tandenborstel met zachte haren om de vlek te schrobben. Je zou het langzaam moeten zien verdwijnen. Zodra het verwijderd is, grondig afspoelen.

Heb je deze middelen voor deodorantvlekken op kleding wel eens geprobeerd?

Advertisement