Pas geniale en simpele trucs toe om zonder stress veel kleine klusjes in het huishouden snel af te ronden

door Skip

23 Augustus 2021

Pas geniale en simpele trucs toe om zonder stress veel kleine klusjes in het huishouden snel af te ronden
Advertisement

Het komt elke dag voor dat we een vervelend klusje moeten klaren, een van de tegenvallers in het huishoudelijk gebeuren waar we snel het geduld bij verliezen. Maar gelukkig is er toch een oplossing binnen bereik waardoor je de irritatie tot een minimum kan terugbrengen, is het bovendien handig en geeft het ook veel voldoening.

Wanneer iets van glas breekt, wanneer je voor de zoveelste keer vieze geurtjes moet verwijderen uit de afvalemmer: allemaal voor dit soort zaken kan je een van de trucs gebruiken die hieronder vermeld zijn.

Advertisement
Creativo

Creativo

Dat er viezigheid zich gaat ophopen op de bodem van de afvalemmer is onvermijdelijk net als stinkende nattigheid in de gft-bak. Leg op de bodem wat papier en baksoda, zo verdwijnen de vieze geurtjes zo veel mogelijk en hoef je de emmer minder vaak te reinigen. 

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Doe zelfklevende haken onderaan de zijkanten van de emmer, daar kunnen dan de handvaten van de zakken aangehaakt worden, dan bewegen de zakken minder. 

Pinterest

Pinterest

Als de magnetron zo vies is dat je hem met sponsje en schoonmaakmiddel niet schoonkrijgt, zet er dan een schoteltje (of soortgelijks) in met daarop wat witte azijn en laat de magnetron lopen op half vermogen gedurende 20 seconden. Hierdoor komt de viezigheid los en kan je die zo makkelijker verwijderen.

Pinterest

Pinterest

Mocht je vazen of andere voorwerpen moeten reinigen waar je je hand niet inkrijgt om bij elk hoekje te komen, gebruik dan Alka Seltzer bruistabletten. Vul de vaas, doe er het bruismiddel in en laat ongeveer 10 minuten of langer inwerken.

Pinterest

Pinterest

Als je saus of andere vettige en olieachtige goedjes morst op stof of zelfs tapijten, doe hier dan meteen zetmeel op zodat dit het meeste van het gemorste opzuigt en de viezigheid dan makkelijker te verwijderen zal zijn.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Zitten er een paar niet weg te krijgen potloodkrassen op meubels? Op gelakte en glanzende oppervlakken kan je haarproducten gebruiken zoals haarlak waarmee de vlek vaak kan worden opgelost. Dit zal dan helpen bij de verdere verwijderen van de vlek.

Pinterest

Pinterest

Voor het ontvetten van de badbodem of bodemoppervlak van de douche kan je afwasmiddel gebruiken. 

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Met ijsblokjes verwijder je moeiteloos druppels kaarsvet van meubels en hardere oppervlakken (maar lukt het ook bij textiel). Laat de ijsblokjes in contact komen met het zojuist gemorste kaarsvet of was zodat het goed zacht kan worden en makkelijker te verwijderen is. Dit kan je misschien wel doen met platte en dunne voorwerpen waarmee je het weg kan schrapen van oppervlakken.

Pinterest

Pinterest

Wanneer glas, keramiek porselein e.d. stukgaat en dan in duizend stukjes uiteenvallen kan je proberen om die met meer succes te verzamelen door een stukje tape te plakken op de rand van het blik en stoffer waarmee je het allemaal verzamelt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Vind je het lekker om te genieten van koffie, thee e.d. als ze koud zijn? Waarom dan juist niet melk, room, koffie of zelfs thee invriezen in plaats van normale ijsblokjes? Als die blokjes smelten geven ze meer smaak aan je drank dan dat ze die verdunnen?

Wat vind jij de beste truc?

Advertisement