Verfris en parfumeer de kast met doe-het-zelf-methoden om de stank te verwijderen

door Romy Mortier

21 Augustus 2021

Verfris en parfumeer de kast met doe-het-zelf-methoden om de stank te verwijderen
Advertisement

Alle afgesloten ruimtes in een huis kunnen makkelijk onaangename geuren ontwikkelen, vanuit de kamers tot in het meubilair. Het is echter bijzonder onaangenaam om een ​​slechte geur te ontvangen uit een afgesloten kast of in de laden waar we onze kleding of het linnengoed bewaren dat voor het hele huis wordt gebruikt, omdat het dan vanuit alle stoffen in het meubilair doordringt.

 De kasten zouden eigenlijk periodiek geopend en gelucht moeten worden, maar soms vergeten we het en in sommige gevallen is het niet eens helemaal effectief. Er zijn echter een aantal trucs en remedies die nuttig kunnen zijn om slechte geuren te elimineren en de kasten vervolgens lang fris te laten ruiken. Ontdek enkele van deze praktische tips door hieronder te lezen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Leeg de kleerkast en laat de stoffen en kleding binnenin luchten, beter nog is om ze op natuurlijke wijze te wassen en te drogen. Maak ondertussen de binnenkant van de kast schoon met witte azijn. Dit heeft uitstekende schimmelwerende eigenschappen, dus door het in gelijke hoeveelheden met water te mengen, kunt je de binnenkant van de kast afnemen om schimmel te verwijderen. Gebruik gewoon een licht vochtige doek en laat de deuren open totdat alles perfect droog is. Als alternatief kun je ook heet water gebruiken met twee eetlepels zuiveringszout erdoor(zelfs met een paar druppels etherische olie naar keuze).

  • Ongekookte rijst: de oorzaak van schimmels die onaangename geuren veroorzaken, is de vochtigheid die zich ophoopt in deze gesloten ruimtes, die periodiek moeten worden geventileerd. Het gebruik van hygroscopische stoffen, zoals bijvoorbeeld ongekookte rijst, helpt echter om dit te bestrijden. Je kunt zakjes klaarmaken om in de kasten te hangen of tussen de planken te plaatsen. En je kunt er ook nog een paar druppels etherische olie aan toevoegen met een frisse en aangename geur.
  • Lavendelzakjes behoren tot de meest traditionele en populaire remedies: de gedroogde bladeren en bloemen van deze aromatische plant hebben een zeer aangename en langdurige geur.
  • Zuiveringszout kan ook worden gebruikt om slechte geuren op te vangen, in een kleine kommetje of zelfs in katoenen zakjes, en het is altijd mogelijk om een ​​paar druppels etherische olie naar smaak toe te voegen.

Hoe ontgeur jij je kledingkasten het liefst?

Advertisement