Geen zin om de lakens te strijken? Je kunt het omzeilen door een aantal simpele trucs te gebruiken

door Romy Mortier

21 Augustus 2021

Geen zin om de lakens te strijken? Je kunt het omzeilen door een aantal simpele trucs te gebruiken
Advertisement

Het verlangen en de tijd vinden om de was te strijken is soms erg moeilijk, vooral als het erg heet is en je echt alles zou willen verzinnen om uit de buurt te blijven van die ijzeren plaat. Hoewel het toch echt niet mogelijk is om hiervan af te zien als het gaat om overhemden of kledingstukken met kwetsbare stoffen zoals zijde of satijn, is dit wel mogelijk als het gaat om de lakens.

 In feite is het voldoende om een ​​hulpmiddel te gebruiken om ervoor te zorgen dat ze er goed uitzien op het bed zonder er helemaal gerimpeld uit te zien, zelfs als we het strijkijzer niet aanzetten. Lees verder om erachter te komen in welke gevallen je de lakens niet hoeft te strijken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het is essentieel om alle zijden van de lakens zorgvuldig te spreiden: ze mogen niet over te dunne draden of staven worden gevouwen, anders zullen deze een afdruk op de stof achterlaten, daarom is het beter om het laken op een paar draden van de waslijn te hangen en vervolgens alles strak te trekken met de wasknijpers. De hulp van wasknijpers kan de stof mogelijk ook beschermen tegen de sporen van de tang. Het belangrijkste is echter dat alle kanten van de stof goed richting de grond vallen zonder elkaar te overlappen, zodat het de zwaartekracht is die de vezels zo veel mogelijk uitrekt totdat de stof doordrenkt is met water.

 Haal de lakens van de waslijn zodra ze droog zijn, zonder ze te lang te laten hangen, vooral als ze worden blootgesteld aan de volle zon, waardoor de stof kan verstijven. Op dat moment zijn er heel waarschijnlijk nog maar heel weinig vouwen over, en meestal is het voldoende om de lakens goed op het bed te strekken als je het opnieuw opmaakt om er niets meer van te zien, en als je echt iets opmerkt dat je stoort, is een hele korte touch met de strijkijzer op het oppervlak zeker voldoende om ze in perfecte staat te hebben.

Advertisement