Ontdek de handigste tips om kakkerlakken in huis te vermijden

door Natasja

12 September 2021

Ontdek de handigste tips om kakkerlakken in huis te vermijden
Advertisement

Kakkerlakken in huis vinden is nooit prettig, en hoewel het niet in elk huis voorkomt, komt het best vaak voor. Deze insecten, evenals mieren, bedwantsen en andere insecten die je niet in huis wilt hebben, worden aangetrokken door voedsel dat ze in huis vinden, dus de kans is groot dat ze in de keuken te vinden zijn. En een van de meest voorkomende ingangen is zijn leidingen dus de andere plaats waar je ze kunt vinden is in de badkamer.

In de meeste gevallen zijn de omstandigheden van vuil en vochtigheid bevorderlijk voor de aanwezigheid van deze dieren in huis, maar kan eenvoudig vermeden worden.

Bill & Mark Bell/Flickr

Bill & Mark Bell/Flickr

  • Laat geen etensresten achter in huis: kruimels, meelsporen of andere etensresten in huis zijn lokaas voor deze en vele andere insecten (mieren, bijvoorbeeld), dus zorg er altijd voor dat je alles opruimt na het eten en koken. Etensresten in de gootsteen of de afvoer moeten ook snel worden verwijderd, om verdere problemen met het sanitair te voorkomen. En hetzelfde geldt voor stapels vuile vaat die te lang in de gootsteen blijven staan.
  • Gebruik luchtdichte potten en houders voor voedsel in de voorraadkast: al het voedsel, meestal droog voedsel, dat niet in de koelkast wordt bewaard, moet worden bewaard in luchtdichte houders zoals glazen potten of blikken. Het is een beetje omslachtig om gekochte verpakkingen in deze potten over te brengen, maar het is niet alleen praktisch om onaangename verrassingen met insecten te voorkomen, het is ook veel mooier om te zien.
  • Laat het deksel van uw vuilnis niet open: niet alleen organisch afval, maar ook andere soorten vuilnis mogen nooit in zakken of emmers worden bewaard die open blijven staan.
  • Maak de keuken niet te oppervlakkig schoon: het overkomt iedeeen wel eens dat je geen zin hebt om elke hoek van de keuken grondig schoonmaken, maar vuil dat te lang in de hoekjes en gaatjes van deze specifieke ruimte wordt vergeten, kan kakkerlakken aantrekken.
  • Pas op voor eventuele waterlekken, vooral uit de gootsteen in de keuken of wastafel in de badkamer: deze dieren voeden zich niet alleen met afval, maar moeten ook drinken (dit geldt voor alle insecten in het algemeen, ook voor bedwantsen), dus oom een minimale stagnatie van water kan problemen geven.
  • Vermijd vochtigheid in de kamers: ventileer door de ramen open te zetten, gebruik luchtontvochtigers of andere middelen om een te hoge vochtigheid te vermijden, die niet alleen slecht is voor je gezondheid maar ook de aanwezigheid van deze insecten kan bevorderen.
  • Gebruik baking soda: strooi wat op de plaatsen waar kakkerlakken het meest waarschijnlijk binnenkomen of passeren, het is een uitstekend afschrikmiddel omdat het ervoor zorgt dat ze uitdrogen.

Als je deze richtlijnen volgt, is het onwaarschijnlijk dat je in huis met kakkerlakken te maken krijgt.

Advertisement