Vloeren dweilen zonder een emmer te gebruiken: ontdek hoe u dit snel en gemakkelijk doet

door Romy Mortier

15 Augustus 2021

Vloeren dweilen zonder een emmer te gebruiken: ontdek hoe u dit snel en gemakkelijk doet
Advertisement

Wanneer het huis in goede staat verkeert en de vloer niet extreem vuil is, maar alleen snel gewassen hoeft te worden om de omgeving op te frissen en te ontsmetten, is het helemaal niet nodig om een hele emmer te vullen, op deze manier bespaar je tijd, zeep en water.

In feite kun je een snelle en eenvoudige methode gebruiken, waarmee we tijd en materiaal besparen, zonder emmer met water, welke verplaatst en vervolgens geleegd moet worden. Bovendien is overtollig waterverbruik slecht voor het milieu, dus is het de moeite waard om deze wijze uit te proberen wanneer het niet strikt noodzakelijk is om een ​​grondige reiniging uit te voeren in huis. Hieronder vinden we de instructies om op deze manier de vloer te reinigen.

Advertisement
 Leslie Reichert/YouTube

Leslie Reichert/YouTube

Alles wat je nodig hebt is:

 

Een (bezem) stok om de stofvangende doeken te kunnen gebruiken, met een platte kop

Een of meer microvezeldoeken

Spuitfles (van één liter)

Heet water

Marseillezeep (twee eetlepels)

Twee eetlepels soda

3-5 druppels etherische olie (optioneel)

Hoe nu verder te werk:

 

1.Giet heet water en bicarbonaat in de spuitfles.

2.Voeg de Marseillezeep toe en laat deze goed oplossen, giet dan de druppels etherische olie erbij en meng dit alles goed voor gebruik.

3.Maak de microvezeldoek alleen nat met heet water en wind hem vervolgens op de stok, zodat hij niet wegglijdt. De doek moet worden bevochtigd en vervolgens goed worden uitgeperst, hij mag niet druppelen.

4.Op dit punt kun je de mix van het eigengemaakte product direct op de doek spuiten en vervolgens op de reguliere manier op de vloer gebruiken, of je kunt het ook in de plaats daarvan op de vloer zelf spuiten, waarna je steeds een deel van het oppervlak schoonmaakt.

Het eigengemaakte middel is bijzonder en mocht je het "droog" gebruiken, zonder de doek eerst nat te maken, zou je het ook voor houten vloeren kunnen gebruiken. Probeer in dat geval eerst op een klein onopvallend hoekje van de grond wat voor effect het werkelijk geeft.

 

Wat betreft de essentiële oliën, is het altijd beter om oliën te gebruiken die een frisse geur geven, zoals lavendel, citrus, of bijvoorbeeld typen balsamico zoals munt of eucalyptus. Het bereide middel kan ook handig zijn voor de dagelijkse reiniging van andere oppervlakken in huis, zo heb je een handig multifunctioneel huisgemaakt product!

Advertisement