Ruikt je koffer muf? Zoek uit hoe je hem effectief kunt ontgeuren

door Natasja

04 Oktober 2021

Ruikt je koffer muf? Zoek uit hoe je hem effectief kunt ontgeuren
Advertisement

Als je ze niet vaak gebruikt, of als je er de laatste keer vuile of vochtige kleren in hebt laten zitten, is het mogelijk dat de koffers een onaangename muffe en schimmelige geur krijgen. Wanneer je je op een reis moet voorbereiden, is het een goed idee om te controleren of ze in goede staat zijn, zodat de kleren die je zorgvuldig voor de vakantie hebt gewassen, later niet uit de koffer met de vieze geur van de koffer zelf komen.

Er zijn een aantal echt eenvoudige doe-het-zelf middelen voor het ontgeuren, zoals de hieronder genoemde.

Advertisement
Creativo

Creativo

  •  Met baking soda en azijn: strooi baking soda in de koffer, tot in alle hoeken en zakken. Sluit hem dan en laat het zo een nacht staan. Verwijder de volgende dag al de baking soda met een stofzuiger. Maak vervolgens een sprayflacon klaar met gelijke delen water en witte azijn. Spuit het over de hele koffer en laat het wijd open staan om te drogen. Je kunt ook een paar druppels etherische olie naar keuze aan dit mengsel toevoegen, zodat je ook een aangename geur hebt wanneer de azijngeur verdwijnt.
  • Met afwasmiddel: zorg ervoor dat de koffer goed schoon is (gebruik zo nodig een stofzuiger). Bereid een oplossing van water (120 ml) en een halve theelepel zacht afwasmiddel in een kom en bevochtig er een microvezeldoek mee. Gebruik een andere droge doek om overtollig vocht in de koffer weg te vegen, droog hem zo veel mogelijk en laat hem dan open staan zodat hij volledig droogt. Op dezelfde manier kun je een mengsel van azijn en water alleen, of citroensap en water gebruiken.

Als alternatief voor baking soda kan de eerste methode ook worden gebruikt met kattenbakvulling, goed gedroogd koffiedik of actieve kool. Als de geur erg sterk is, moet je de verschillende middelen tot een week in de koffer laten inwerken. Als je deze stoffen niet kunt vinden, kun je ook krantenpapier gebruiken, dat je om de paar dagen, altijd met gesloten koffer, kunt vervangen.

Heb je deze methodes wel eens gebruikt om de koffers te ontgeuren?

Advertisement