Decoreer jouw interieur met deze bijnzonder fascinerende planten – en ze zijn super gemakkelijk te kweken

door Romy Mortier

15 Augustus 2021

Decoreer jouw interieur met deze bijnzonder fascinerende planten – en ze zijn super gemakkelijk te kweken
Advertisement

Kamerplanten, planten dus welke geschikt zijn om in onze huizen te worden gekweekt, waar ze van beter gecontroleerde en beschermde levensomstandigheden genieten, zijn er heel veel. De meest voorkomende huisplanten zijn uiteindelijk vaak dezelfde planten die al bekend zijn. Dus mocht je op zoek zijn naar een aantal ander soort planten die een wat bijzonder aspect hebben, dan zou je de soorten die we hieronder voorstellen kunnen overwegen.

Het zijn allemaal makkelijke planten om te kweken, mits je er eenmaal voor hebt gezorgd dat de kamers waarin ze worden geplaatst, de juiste belichting en temperatuur kunnen garanderen. Laat je betoveren door hun ongewone en fascinerende vormen!

Advertisement

Haworthia

Haworthia

Pinterest

Deze vetplanten met hun typische rozetvorm komen oorspronkelijk uit zuid Afrika. Ze hebben vlezige bladeren, die bij bijna alle soorten puntiger worden en zich al groeiende kunnen decoreren met vlekken of strepen wat een prachtig effect geeft. De meest bijzondere is misschien wel de H. Cooperi Truncata.

 In tegenstelling tot de meeste vetplanten, geven deze planten de voorkeur aan halfschaduw, wat ze nog geschikter maken om binnen te kweken. Bij blootstelling aan intens licht en hitte kunnen de bladeren verbranden of sterke tekenen van uitdroging vertonen.

Ze hebben sporadisch water nodig, bijvoorbeeld nadat hun grond een hele dag volledig is opgedroogd.

Advertisement

Trachyandra

Trachyandra

Pinterest

Moeilijker te vinden maar echt fascinerend vanwege zijn ongewone vorm, is de Trachyandra een andere succulent welke het echt waard is om binnen huis te halen en te houden. Inheems in Zuid- en Oost-Afrika, heeft een zeer goed doorlatende grond nodig en heeft het bijzondere aspect om in de winter te groeien en in de zomer te slapen (geen zorgen voor de vakantie dus!), een periode waarin het heel weinig water nodig heeft. De plant lijdt als hij te veel water krijgt. Hij geeft de voorkeur aan geventileerde en droge omgevingen en een warm klimaat. Houd van zonnige locaties.

Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa

Pinterest

Een plant voor diegenen die veel ruimte in huis hebben, welke dankzij zijn onmiskenbare bladeren een echte protagonist van grafisch ontwerp is geworden, evenals een van de favoriete planten voor interieurdecoratie.

Het is een klimplant met luchtwortels, die een centrale steun nodig heeft om zich vast te houden en te klimmen om vervolgens een ​​rijke kroon te creëren. Deze plant heeft een zeer lang leven en is in staat om de lucht te zuiveren van schadelijke stoffen zoals formaldehyde.

De plant kan zelfs rustig blijven leven in 10 ° C, maar groeit het beste in ietwat warmere temperature: tussen de 18 en 25 ° C. Deze plant heeft een zeer belichte positie nodig, maar zonder vele uren direct aan zonnestralen te worden blootgesteld. Het beste is om de heetste uren van de dag te vermijden. Hij moet in de zomer vaker worden bewaterd (een paar keer per week) en weer veel minder vaak in de winter.

Tillandsia

Tillandsia

Pinterest

Tillandsiae, staan bekend als windplanten. Ze zijn ook berucht om het feit dat ze geen aarde nodig hebben - alleen de vochtigheid in de lucht is genoeg om te overleven. De wortels dienen zich in feite alleen te verankeren aan de dragers (in de natuur zijn dat de bomen) waarop ze groeien, en het zijn hun bladeren die het water en voedingsstoffen opnemen. In droge omgevingen of in periodes van droge hitte is het daarom noodzakelijk om ze regelmatig te “verdampen” met een beetje water.

 

Wat betreft de blootstelling, dit hangt af van het type Tillandsiae, en daar zijn er behoorlijk veel van. In principe hebben groene typen met wat kwetsbaardere bladeren minder zon nodig, meer vocht en over het algemeen een koele omgeving nodig. Daarentegen prefereren de typen met wat stijvere grijsachtige bladeren meer licht en hogere temperaturen.

 

Welke vind jij het leukst?

 

Advertisement