Om onaangename geuren uit je schoenen te voorkomen, gebruik deze doe-het-zelf deodorants

door Natasja

07 Augustus 2021

Om onaangename geuren uit je schoenen te voorkomen, gebruik deze doe-het-zelf deodorants
Advertisement

Als je het hele jaar door dichte schoenen draagt, maar ook sandalen en open schoenen in de zomer wanneer het warm is en je voeten veel zweten, kunnen je schoenen onaangename geuren afgeven. Als de schoenen open tenen hebben en vuil hebben opgevangen, is de situatie nog onaangenamer.

Om deze onaangename geuren te neutraliseren zijn er echter een aantal huismiddeltjes die heel gemakkelijk te bereiden zijn, op basis van ingredi├źnten die je vast wel thuis hebt of die je zonder veel moeite kunt vinden. Lees verder om te weten te komen hoe je ze klaarmaakt.

Advertisement
thehomemadeexperiment.com

thehomemadeexperiment.com

  • Baking soda en etherische oliën: doe twee eetlepels baking soda en 5 druppels etherische olie naar keuze in een kommetje. Meng goed en strooi het dan aan de binnenkant van je schoenen, op de binnenzolen. De baking soda absorbeert geuren en de oliën zorgen voor een aangename geur.
  • Als uje rechthoeken van stof hebt, kun je met ongeveer 130 gram baking en 10 of zelfs 20 druppels etherische olie geurzakjes maken om in je schoenen te laten. Het enige wat je moet doen is alles mengen, het in het midden van de stof gieten en dan een touwtje rond het mengsel binden. In plaats van baking soda kun je ook zetmeel gebruiken (meestal arrowroot of maranta zetmeel, maar maïs- of aardappelzetmeel is ook goed).
  • Kattenbakvulling: dit is een noodoplossing, maar als je wilt voorkomen dat je schoenen overal in huis stinken, kunt je wat van die silica vlokken in de schoenen doen.
Advertisement
onegoodthingbyjillee.com

onegoodthingbyjillee.com

  • Wodka en essentiële oliën: neem zo'n klein donker glazen flesje van een medicijn en vul het met 50 ml wodka en 10 druppels van elk van je favoriete essentiële oliën. Je hebt twee of drie verschillende nodig, waarvan ten minste één tea tree, mint, eucalyptus of lavendel moet zijn. Dit zijn de meest verse en balsamico-essences, maar ook die met de beste eigenschappen vanwege hun antimicrobiële eigenschappen. Tijm en rozemarijn passen ook goed bij deze essences. Wanneer je een deodorantspray voor je schoenen wilt maken, voeg 10 ml van dit mengsel toe aan een sprayflacon waarin je 100 ml gedestilleerd water hebt gegoten.
  • Wasverzachtervelletjes voor de droogtrommel: Nog een noodoplossing, maar ook hier kun je wasverzachtervelletjes uit de droogtrommel gebruiken, die nog een beetje geur bevatten. Als ze daarentegen bijna helemaal geurloos zijn, kun je er een paar druppels etherische olie naar keuze op doen.

Wat is jouw favoriete methode?

Advertisement