6 details die je vaak niet opmerkt waardoor je huis er slordig en onverzorgd uitziet

door Natasja

11 April 2021

6 details die je vaak niet opmerkt waardoor je huis er slordig en onverzorgd uitziet
Advertisement

Veel mensen zijn trots als ze een schoon en opgeruimd huis hebben, en het altijd in perfect staat houden betekent veel tijd besteden aan de verzorging en het onderhoud van elke kamer. Je kan uren besteden aan het schoonmaken van de verschillende oppervlakken, maar toch kan het gebeuren dat je een over het hoofd gezien detail niet opmerkt, terwijl het bezoekende vrienden en familieleden waarschijnlijk wel opvalt.

Voorwerpen die je dagelijks gebruikt maar die er niet zo mooi meer uit zien, remedies die je voor het gemak gebruikt maar die de aanblik van een kamer misschien verpesten en enkele andere soortgelijke elementen zijn dingen die je het eerst moet veranderen om een goede indruk te maken. Als je wilt dat je huis er onberispelijk uitziet, probeer dan ook deze details te controleren.

Dekens op banken en fauteuils

Dekens op banken en fauteuils

Pinterest

Banken en fauteuils bedekken kan voor sommige mensen een echte noodzaak zijn: als er dieren in huis zijn is het de handigste manier om te voorkomen dat de bekleding vuil wordt, en soms is het ook een truc om enkele onuitwisbare vlekken of tekenen van slijtage te verbergen. In het algemeen is het beter om de bank of fauteuils helemaal niet te bedekken, maar een afneembare hoes van een kostbare stof om de bank alleen te bedekken als er gasten zijn kan een idee zijn.

Advertisement

Versleten pantoffels

Versleten pantoffels

Pixabay

Je beschadigde pantoffels of slippers in huis laten rondslingeren is geen mooi gezicht, dus het is beter om ze op te bergen. En als je de gewoonte hebt je gasten hun schoenen uit te laten doen, zorg er dan voor dat de slippers of pantoffels die voor hen bestemd zijn altijd in uitstekende staat verkeren en schoon zijn.

Zeepresten

Zeepresten

Pinterest

Als er zeepresten in de badkamer liggen, verwijder ze dan en leg een nieuw stuk zeep neer. Of vermijd het probleem door vloeibare zeep te gebruiken, eventueel gemaakt door oude zepen met de juiste procedures te smelten.

Beschadigd aardewerk servies

Beschadigd aardewerk servies

cobalt123/Flickr

Het is niet mooi om bij het serveren van thee of koffie kopjes of bekers met beschadigde randen te gebruiken, evenals barstjes op borden en schalen. Dat servies kun je beter voor maaltijden zonder gasten bewaren!

Beschadigd geëmailleerd servies

Beschadigd geëmailleerd servies

Pinterest

Als je een servies van geëmailleerd staal hebt, worden de zwarte vlekken waar de gekleurde coating eraf gaat, onmiddellijk zichtbaar, niet alleen voor jou, maar ook voor jouw gasten. Het is misschien zonde om ze weg te gooien, maar zulke pannen, kannen en bekers worden prachtige plantenbakken of kunnen op andere creatieve manieren worden gerecycled.

Advertisement

Beschadigd linnengoed

Beschadigd linnengoed

Pinterest

Gerafelde handdoeken, theedoeken met zichtbare vlekken, lakens die verbleekt zijn door de vele wasbeurten in de loop der jaren: voor jezelf is het geen probleem, maar misschien is het beter om linnengoed in betere staat te kiezen om gasten te ontvangen, vind je ook niet?

Advertisement