De accessoires die je moet hebben en de trucs die je moet onthouden voor een altijd opgeruimd huis

door Natasja

02 April 2021

De accessoires die je moet hebben en de trucs die je moet onthouden voor een altijd opgeruimd huis
Advertisement

Een schoon en opgeruimd huis vergt enige inspanning, maar het is ook een voordeel: een rommelige omgeving heeft namelijk heel vaak negatieve gevolgen voor je humeur en soms vormt het ook een belemmering voor de productiviteit.

Om je te helpen de verschillende vertrekken van het huis netjes te houden en de stress zoveel mogelijk te verminderen, kun je enkele trucs of accessoires gebruiken, waaronder doe-het-zelf remedies. Hieronder vind je enkele ideeën die nuttig kunnen zijn om de spullen die je vaak nodig hebt bij de hand te houden, het zoeken in één oogopslag te vergemakkelijken en visuele rommel op de verschillende oppervlakken of in de meubels te vermijden.

5 dingen per dag

5 dingen per dag

Pinterest

Wanneer je een rommelige kamer op moet ruimen en je hebt geen zin of tijd om alles in één dag te doen, dan helpt het om elke dag 5 voorwerpen een (definitieve) plaats te geven. In een paar dagen, en met weinig moeite, zul je een kamer in uitstekende staat hebben.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Om jezelf te helpen bij het schoonmaken, is het ook belangrijk om altijd te weten waar je al het schoonmaakgerei en alle producten kunt vinden, en als je geen mogelijk hebt om een goed georganiseerde kast te hebben met alles wat je nodig hebt, of is deze kast te ver weg van sommige delen van het huis, is het erg handig om altijd een bak klaar te houden in de kamers waar je vaker moeten schoonmaken.

Pinterest

Pinterest

Voor elk soort kledingstuk of accessoire dat niet op kledinghangers opgehangen hoeft te worden, kun je gordijnhaken gebruiken, zodat je meer ruimte in de kledingkast hebt.

Pinterest

Pinterest

Als je geen spotjes in de kasten kunt monteren, kunnen andere lichtpunten je helpen om voorwerpen of kleding te zoeken: je kunt lichtsnoeren (of buizen) gebruiken!

Pinterest

Pinterest

Het is niet de meest decoratieve keuze, maar het is zeker functioneel: vishaakdozen of andere houders met soortgelijke compartimenten zijn perfect om sieraden netjes te houden.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Koop of maak met doe-het-zelven een handig oplaadstation om op je nachtkastje te zetten, het is echt heel handig.

Pinterest

Pinterest

Om ruimte te vinden voor handschoenen en mutsen, kun je deze rekjes in de kastdeur plaatsen of ze in een stoffen zak stoppen die je tussen de kleding hangt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Ondergoed, T-shirts, sjaals maar ook handdoeken of theedoeken: ze opvouwen en zo in de laden leggen is een oplossing die ruimte bespaart en je in staat stelt ze gemakkelijker terug te vinden.

Pinterest

Pinterest

Zet op alle planken in huis een paar dozen of manden, ook kleine: het zal het plekje zijn waar alle rondslingerende voorwerpen kunnen worden verzameld en geordend.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Gebruik in de keuken ook oude kannen of vazen voor al je keukengerei als je het niet aan de rails kunt of wilt laten hangen. Tenzij je veel laderuimte hebt, is dit de beste manier om ze zonder rommel bij de hand te houden. En ook op je bureau kun je een paar extra pennenhouders gebruiken, zodat je het blad zo leeg mogelijk kunt houden.

Pinterest

Pinterest

Magneetstrips: je kunt ze kopen of zelf maken om ze nog mooier te maken. In de badkamer kun je ze gebruiken voor scharen, haarspelden en nog veel meer, terwijl ze in de keuken ideaal zijn voor de messen die je het meest gebruikt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Ook al is het niet in alle landen een algemeen gebruik, de gewoonte om schoenen bij de ingang van het huis te laten staan, is een perfecte manier om het huis schoner te houden. Als je echter geen zin hebt om steeds je schoenen aan en uit te trekken bij de voordeur, dan is in ieder geval voor laarzen en alle schoenen die op regendagen vol modder zitten een mat die vuil en vocht opvangt erg handig, en deze hangemaakte mat met kiezelsteentjes is ideaal.

Pinterest

Pinterest

En als je daarentegen graag je schoenen voor pantoffels verwisselt zodra je thuiskomt, bewaar de pantoffels dan in een mand, zowel voor jezelf als voor je gasten, zonder ze op de vloer te stapelen.


Kunnen deze tips nuttig voor je zijn?

Advertisement