Verander het uiterlijk van je keuken met deze simpele maar super effectieve trucs

door Natasja

01 April 2021

Verander het uiterlijk van je keuken met deze simpele maar super effectieve trucs
Advertisement

Soms raak je zo gewend aan de omgeving waarin je elke dag leeft, dat je je niet realiseert dat het misschien tijd is om het uiterlijk van een ruimte een beetje te moderniseren. De keuken is zeker geen uitzondering. Het is niet zo dat je alleen veranderingen aan de inrichting aan moet brengen als er iets gerepareerd moet worden of wanneer je een echte renovatie moet uitvoeren die de ruimte totaal veranderd en waarbij vaak het meubilair moet worden vervangen, wat altijd erg duur is.

Je kunt ook de sfeer van een van de meest bewoonde en belangrijkste ruimtes van het huis veranderen door een aantal nieuwe kleuren aan te brengen: of je nu alleen de bestaande meubels verft of het behang verwijdert, de muren opnieuw verft of de vloer verandert, gerichte ingrepen kunnen echt als een betovering werken die de keuken transformeert, waardoor al die details die de keuken er als een oude en alledaagse ruimte deden uitzien, verdwijnen.

Advertisement
livdesigncollective.com

livdesigncollective.com

Een van de meest radicale ingrepen is het veranderen van de kleur van de keukenkasten: natuurlijke houttinten zijn soms, zelfs als ze licht zijn en de wanden wit, niet de kleuren die de keuken het beste tot zijn recht doen komen. In dit geval is er dus niet alleen gekozen voor wit en duifgrijs voor de verschillende meubels, maar zijn er ook sierlijsten toegevoegd aan de meubels om ze meer karakter te geven, en is de vloer vervangen door een houten vloer, en ook het gasfornuis is vervangen door een nieuwer exemplaar.

Advertisement
isshereally.com

isshereally.com

Je hoeft echter niet per se al deze veranderingen toe te passen: als het aanrecht van hoogwaardige materialen is gemaakt en het meubilair in uitstekende staat verkeert, is verf genoeg. En weer blijkt de combinatie van wit voor de bovenkasten en duifgrijs voor de onderkasten een troefkaart om de ruimte er moderner en lichter uit te laten zien.

ninahendrick.com

ninahendrick.com

Ook in dit geval is alleen de kleur van de meubels veranderd: het is ongelooflijk hoe een andere kleur ervoor zorgt dat het bijna een andere keuken lijkt.

addicted2decorating.com

addicted2decorating.com

Nog een voorbeeld van het feit dat witte muren niet altijd de enige manier zijn om een ruimte te moderniseren. Integendeel, in dit geval is het witte pleisterwerk verdwenen: de achterwand is bedekt met wandtegels, terwijl de vrije wand een neutrale crèmekleur heeft gekregen die als achtergrond dient voor een grote decalcomanie. En zelfs de vloertegels zijn vervangen door modernere exemplaren. Voor de meubels volstond het ze opnieuw te schilderen (en de knoppen te vervangen), maar dan in een donkerder kleur.

latinamamarama.com

latinamamarama.com

In deze keuken vielen de meubels helemaal niet op: de okerkleur kwam niet echt tot zijn recht, en de meubels vermengden zich haast met de kleur van de muren. Dus is het kleurcontrast gemaximaliseerd: wit pleisterwerk en meubels met een natuurlijke afwerking die een veel donkerder hout imiteert.

Advertisement
designimprovised.com

designimprovised.com

Ook in dit geval betekende het wegwerken van de gelige kleur van het meubilair dat de hele keuken een sprong in de tijd maakte en een stuk moderner en aangenamer is geworden.

sebringservices.com

sebringservices.com

Over het algemeen wordt aanbevolen om voor witte meubels te kiezen als de kamers klein en niet erg licht zijn, maar soms is het de oplossing die ook bij ruimere kamers past.

Advertisement
dearlillieblog.blogspot.com

dearlillieblog.blogspot.com

Behang is zeker weer in de mode, maar het is waarschijnlijk niet de beste keuze in de keuken - kijk eens hoe het elimineren van de opzichtige kleuren van de oorspronkelijke keuken alle drukte verwijderd heeft.

uptodateinteriors.com

uptodateinteriors.com

In dit geval hebben we een nieuwe bevestiging van het feit dat de keuze om alles wit te hebben niet altijd onfeilbaar is. In een dergelijke grote ruimte, die in het midden opvallend leeg is, zouden witte meubels goed staan, maar niet als ze zo eenvoudig zijn dat ze onzichtbaar lijken. Misschien hou je er niet van om de meubels met zelfklevend behang te bedekken, maar ze op te fleuren en meer contrast te creëren is zeker een goed idee, en kan worden bereikt door verschillende kleuren verf te kiezen.

Advertisement
manhattan-nest.com

manhattan-nest.com

Weg met het verlaagd plafond, en veel wit om de indruk van ruimte in deze kamer te vergroten. Zonder echter te overdrijven: toen de keuken eenmaal groter en lichter was geworden, werd het ideale contrast met een grijs meubel en de donkere vloer gecreëerd.

Wat vind je van deze transformaties?

Advertisement