Maak moeiteloos schoon onder het bed met deze 3 simpele en effectieve trucs

door Natasja

02 Maart 2021

Maak moeiteloos schoon onder het bed met deze 3 simpele en effectieve trucs
Advertisement

Bij het huis schoonmaken zijn er altijd hoekjes die moeilijk te bereiken zijn en die je dus minder vaak schoonmaakt. Een daarvan is de ruimte onder het bed: wanneer de onderkant van de structuur bijna de vloer raakt, kun je er moeilijk bij met de meeste stofzuigers en soms kun je zelfs met de bezem het vuil niet echt verwijderen.

In die gevallen kan je echter een reeks handige trucs gebruiken die moeilijke manoeuvres zoals het verplaatsen van het bed of het optillen van de matras en de bedbodem om de vloer te bereiken, vermijden. Je hoeft alleen maar elektrostatische doeken, panty's of een föhn te hebben om het probleem op te lossen.

Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

  •  Elektrostatische doeken zijn fijne hulpmiddelen: neem er een en wikkel hem rond een stok die lang genoeg is om alle delen van de vloer onder het bed te bereiken, evenals de onderkant van het bed. Het kan ook de steel van een bezem zijn (maar dan zonder borstel). Wikkel de doek om één uiteinde, probeer zoveel mogelijk lengte te bedekken, en zet hem vast op de stang met elastiekjes, dan hoef je hem alleen maar over de vloer of de onderkant van het bed te bewegen om al het stof op te vangen. Als je niet te veel elektrostatische wegwerpdoeken wilt gebruiken, kun je microvezeldoeken gebruiken.
  • Je kunt ook oude panty's gebruiken: schuif ze over de stok en houd ze op hun plaats met elastiekjes en beweeg ze over de te reinigen zones. Als er onder het bed een bezem past, kun je de borstel in een panty wikkelen en de bezem omtoveren tot een stof-opnemer.Advertisement

De föhntruc

De föhntruc

Commons Wikimedia

Een andere methode om te proberen is een föhn te gebruiken. Maak de ruimte tussen de vloer en het bed aan één kant van het bed dicht met een barrière van een aantal oude kleren, oude vaatdoeken of handdoeken die je eerst vochtig hebt gemaakt met water. Ga vervolgens met de föhn aan de tegenovergestelde kant zitten en laat de luchtstroom van de föhn  het vuil tegen de barrière die je hebt gecreëerd, duwen.

Het is een methode die geen perfecte reiniging garandeert, maar die erin slaagt het grootste deel van het vuil te verwijderen dat zich ophoopt op de natte handdoeken of kleding, die je vervolgens kunt wassen (of weggooien, als ze oud zijn).

Heb je wel eens deze methodes gebruikt?


Advertisement