Voeg met een klein budget comfort en stijl toe aan je badkamer met deze 11 briljante tips

door Natasja

18 Maart 2021

Voeg met een klein budget comfort en stijl toe aan je badkamer met deze 11 briljante tips
Advertisement

Het kan zijn dat je sommige ruimtes in huis een beetje zat bent en saai lijken ook al staan er geen oude of beschadigde elementen in, zoals badkamers. Je hebt gewoon zin in iets nieuws, maar je hoeft niet alles te vervangen.


In dit geval is het waarschijnlijk voldoende om een aantal doeltreffende elementen in te voegen voor een vernieuwde en stijlvolle omgeving. Efficiënte oplossingen vinden om voorwerpen op te ruimen die vaak in het wilde weg worden neergezet of op kleine planken worden opgestapeld is al een effectief idee. Verder kunnen er eventueel nog een aantal accessoires toegevoegd worden volgens de meest populaire trends, zoals een aantal houten planken of ladders om handdoeken op te leggen, het zijn allemaal goedkope ideeën die de badkamer er veel gezelliger en mooier uit zullen laten zien dan voorheen.

Advertisement

Een extra stang in de douche

Een extra stang in de douche

Pinterest

In plaats van de weinige beschikbare planken vol te proppen om zeep en sponzen in de douche of het bad te leggen, voeg je gewoon een stang toe om alles aan op te hangen, van eenvoudige sponzen tot een paar manden waarin je alles kunt opbergen wat je nodig hebt, zodat de ruimte wordt vrijgemaakt (wat ook gemakkelijker zal zijn om schoon te maken).

Advertisement

Een dienblad voor het bad

Een dienblad voor het bad

hometalk.com

Met pallets of een andere houten plank kun je eenvoudig een dienblad maken om van het badderen een moment van perfecte ontspanning te maken.

De planten

De planten

Pinterest

Als de badkamer licht genoeg is om enkele planten te plaatsen die van vocht houden (zoals varens of orchideeën), voeg dan wat planten toe: ze kunnen op een onmiskenbare manier de stijl van elke omgeving bepalen en bovendien de lucht gezonder maken. En als er niet genoeg licht is, kun je investeren in een paar mooie kunstplanten, die je alleen af en toe schoon hoeft te maken.

Een bijzondere mat

Een bijzondere mat

Pinterest

Met doe-het-zelven kun je fantastische matten maken die perfect zijn voor de badkamer, zoals de matten gemaakt met kurken of met platte rivierkiezels. Mooi en comfortabel!

Minirekjes en houders

Minirekjes en houders

Pinterest

Als er eigenlijk altijd wel een ontelbaar aantal spullen rond de wastafel liggen en staan, en er op de muren naast de spiegel genoeg ruimte is, plaats dan enkele minirekjes om orde te scheppen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een populaire oplossing in de doe-het-zelf wereld zijn gerecycleerde glazen potten als houders, en in de badkamers vaak gemonteerd op een houten paneel bevestigd aan de muur: zo kan je eenvoudig borstels, kwasten, tubes crème en diverse accessoires pakken en weer opbergen.

De ladder

De ladder

Pinterest

De ladder in de badkamer is een must geworden in de binnenhuisarchitectuur die in vele verschillende stijlen opduikt, ook afhankelijk van het model en de afwerking. Hij neemt weinig plaats in, is trendy en biedt ruimte voor handdoeken en kleding.

Advertisement

De spiegel

De spiegel

Pinterest

Als de spiegel er alledaags en saai uitziet, maakt dat vaak de inrichting van de hele badkamer veel banaler. Als het niet mogelijk is op zoek te gaan naar een spiegel met een origineel ontwerp, is het een geweldig idee om eenvoudige spiegels in te lijsten met hout, dat je dan naturel kunt laten of kunt beschilderen met gekleurde verf met een gelakt effect.

Badschuim en shampoo

Badschuim en shampoo

house-nerd.com

Een origineel idee om een rommeltje te voorkomen en de badkamer uniformer en opgeruimder te doen lijken, is om niet teveel verschillende flessen verzorgingsproducten neer te zetten. Daarom besluiten men vaak er maar een paar te laten staan, met de hand versierd en telkens gevuld met het specifieke product.

Advertisement

De open houten planken

De open houten planken

Pinterest

Deze planken zijn ook binnenhuisarchitectuurtrends, en met de eindeloze combinaties van modellen, maten en kleuren zijn ze ideaal om lege ruimtes in de badkamer te benutten, zoals boven het toilet. Mooi om te zien en erg handig voor een extra oppervlak waarop nuttige of decoratieve voorwerpen kunnen worden gezet.

De magneetstreeps

De magneetstreeps

Pinterest

Gelijk boven de wastafel, onder de spiegel, op de muur aan de zijkanten van de spiegel of aan de binnenkant van de meubeldeuren kun je handige magneetstrips aanbrengen om altijd alle kleine metalen accessoires bij de hand te hebben die in manden en laden zoek raken.

Heb je al een van deze oplossingen toegepast?

Advertisement