De eenvoudige doe-het-zelf manier om sieraden en zilverwerk thuis schoon te maken zodat ze weer glanzen

door Natasja

18 Januari 2021

De eenvoudige doe-het-zelf manier om sieraden en zilverwerk thuis schoon te maken zodat ze weer glanzen
Advertisement

Na verloop van tijd verliest het zilverwerk dat je thuis hebt zijn pracht en praal en ook sieraden worden door het gebruik ervan vies en dof. Het is echter heel eenvoudig om ze weer te laten glanzen en je kunt dat thuis doen, zowel met specifieke producten als met een eenvoudig doe-het-zelf-middel.

Alles wat je nodig hebt is:

  • Een grote schaal of kom
  • Aluminiumfolie
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel afwasmiddel
  • een tandenborstelAdvertisement
Commons Wikimedia/Pixabay

Commons Wikimedia/Pixabay

1. Bedek de bodem van de schaal/kom met aluminiumfolie
2. Meng de baking soda, het afwasmiddel en het zout in een kop water en giet het vervolgens over de folie. Je kunt het in eerste instantie alleen met het zout of alleen met de baking soda proberen. Ze allebei toevoegen kan te agressief zijn voor meer kwetsbare objecten, het afwasmiddel dient voor het verwijderen van het vettige vuil (b.v. van oorbellen of ringen).
3. Leg de te reinigen stukken in het water
4. Laat ze 10 minuten weken
5. Reinig met een zachte tandenborstel elk exemplaar, spoel het af en droog het onmiddellijk door het voorzichtig te deppen (bij voorkeur met een microvezeldoekje of een andere, maar zachte, doek).

Het is vooral een oplossing voor zilverwerk of sieraden die niet bijzonder waardevol zijn en geen delicate afwerking hebben. Heb jij het wel eens geprobeerd?

Advertisement