Een nieuw meubel invoegen in de badkamer: 6 creatieve ruimtebesparende oplossingen

door Natasja

27 Maart 2024

Een nieuw meubel invoegen in de badkamer: 6 creatieve ruimtebesparende oplossingen
Advertisement

We hebben allemaal in de badkamer altijd wel een paar extra planken en ruimte nodig om voorwerpen te plaatsen, toiletpapier op te bergen, alles te ordenen wat meestal door de kamer zwerft. Maar waar je in veel gevallen tegenaan loopt is ruimtegebrek. Daarom willen we 6 creatieve oplossingen met je delen waarmee je alles netjes kunt houden, zonder veel geld uit te geven en toch de ruimte te optimaliseren.

Nieuwsgierig?

Advertisement

1. Deuren, laden en gaten: wat wil je nog meer?

1. Deuren, laden en gaten: wat wil je nog meer?

www.ltdcommodities.com

Deze oplossing is perfect om in een kleine, hoge ruimte te passen. Er is in één blok met verschillende deuren, hoewel niet buitensporig groot, lades en praktische gaten aan de bovenkant waarin je föhns, borstels, stijltangen en wat je het meest gebruikt kunt opbergen, zodat je het altijd bij de hand hebt, maar wel netjes houdt.

Advertisement

2. Houder met opening aan de voorkant

2. Houder met opening aan de voorkant

www.manomano.it

Het is gewoon zo dat de kleinste voorwerpen, flesjes, make-up, scheermesjes altijd door de kamer slingeren en dat je nooit goed weet hoe en waar je ze moet opbergen zodat je niet urenlang hoeft te zoeken voordat je ze weer terugvindt. Wat dacht je ervan om in de badkamer een kastje met een deurtje te plaatsen waarin je alle kleinste en meestal moeilijk te vinden spullen kunt opbergen? Zo heb je alles binnen handbereik, maar verborgen voor het zicht. Prachtig!

3. Hoe berg je de wc- papierrollen op?

3. Hoe berg je de wc- papierrollen op?

YAMAZAKI/Amazon

Ken je dat, als je in de badkamer bent en je plotseling merkt dat het wc-papier op is? Op dat precieze moment in de kast of in het verste kastje gaan zoeken is niet echt ideaal. Toch heb je niet al veel ruimte om een kastje te kopen en naast het toilet te zetten, of eigenlijk dacht je dat dat zo is. In feite zal de oplossing die we voorstellen weinig mogelijk ruimte innemen, de rollen verbergen en smaakvol inrichten. En het wordt ook nog eens een praktische plank.

4. Als alternatief voor het papier...

4. Als alternatief voor het papier...

YAMAZAKI Store/Amazon

De "toren" voor toiletpapier is een goede oplossing, maar misschien heb je iets nodig waar meer rollen in passen en waarmee je een kleine voorraad kunt aanleggen. Hier kan deze parallellepipedum van pas komen. De stijl is hetzelfde als de vorige, met uitzondering van de opening aan de onderkant, waardoor je de rol eruit kunt halen als dat nodig is, de grotere ruimte aan de bovenkant en de handvatten die ongetwijfeld handig zijn om hem te verplaatsen.

5. Dubbelzijdige multifunctionele kast

5. Dubbelzijdige multifunctionele kast

YAMAZAKI/Amazon

En dan zijn er oplossingen waarmee je meerdere planken kunt hebben, om de spullen die je nodig hebt in de badkamer te kunnen rangschikken op de manier die je het beste uitkomt en om ze zichtbaar te laten, als je dat wilt, of om ze te laten verdwijnen. Dit kastje kan worden omgedraaid en het deel met de planken kan "met het gezicht naar de muur" worden geplaatst, zodat het lijkt alsof het een gesloten kast is, die echter de handige en praktische kleine verrassing verbergt.

Advertisement

6. Oplossing voor nauwe punten

6. Oplossing voor nauwe punten

YAMAZAKI/Amazon

Als je iets nodig hebt dat tussen twee meubels past, bijvoorbeeld in een kleine schuifruimte, is dit praktische idee optimaal. Met de opening aan beide zijden kun je voorwerpen, flessen en andere dingen die je hebt opgeborgen eruit halen zonder dat je het te veel hoeft te verplaatsen en het kunnen gebruiken waar je ook bent.

Mooie oplossingen, vind je ook niet?

Als je denkt dat de badkamer te klein is voor nieuwe opbergoplossingen, heb je het mis. Kijk maar eens naar deze oplossingen, meet alles op en vind de oplossing die bij je past. Veel plezier met het zoeken naar de perfecte oplossing!

Advertisement