Deze 6 vochtabsorberende planten helpen je om de was snel te drogen

door Natasja

20 Maart 2024

Deze 6 vochtabsorberende planten helpen je om de was snel te drogen
Advertisement

In de winter kan het drogen van het wasgoed een echte uitdaging zijn als je geen droger hebt: de vochtigheid buiten dwingt je om de was in de kamer op te hangen en daardoor moet je soms dagen wachten tot het droog is. Dus hoe kun je het drogen van de was versnellen door de vochtigheid in huis te beperken?

Als je weinig geld te besteden hebt, waarom probeer je dan niet de was te drogen met planten? Plaats deze 6 vochtabsorberende soorten naast het wasrek, de luchtvochtigheid zal op natuurlijke wijze terugkeren naar een optimaal niveau in de kamers en de was zal snel drogen.

Advertisement

1. Klimop

1. Klimop

rooroorawr/Reddit

De klimop is een van de meest vochtabsorberende planten in huis en is geschikt voor elke kamer in huis. Klimop is mooi, elegant en eenvoudig te kweken en kan naast vochtbronnen worden geplaatst, zoals ramen, muren of naast het wasrek; de luchtvochtigheid in huis zal heel snel verbeteren. Deze plant is ook in staat om milieuvervuilende stoffen te absorberen, vooral formaldehyde.

Advertisement

2. Aloë vera

2. Aloë vera

lights_that_flash/Reddit

Aloë vera is een vetplant die bekend staat om de hydraterende en verzachtende eigenschappen van de bladeren en is perfect om de vochtigheid in huis te verlagen. Aloë vera is zeer resistent en heeft weinig verzorging nodig. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht om te voorkomen dat de bladeren verbranden.

3. Krulvaren

3. Krulvaren

m_d5314/Reddit

De krulvaren is een eenvoudig te kweken plant die perfect is voor matig lichte locaties, maar die zich ook kan aanpassen aan schaduw. De plant absorbeert niet alleen vocht, maar is ook de beste plant voor het zuiveren van de lucht in huis, met name voor het verwijderen van formaldehyde en xyleen. En je zal gelijk beter kunnen ademen.

4. Aspidistra

4. Aspidistra

Randy_Lurka/Reddit

De Aspidistra is een plant die zich perfect aanpast aan zelfs de donkerste huizen dankzij zijn resistentie tegen weinig licht. Hij is echt ongelooflijk sterk en zal je helpen overtollig vocht in de kamers te absorberen omdat hij daar een groot liefhebber van is. Deze plant is perfect voor beginnende en luie tuiniers omdat hij zelfs kan overleven als je vergeet hem te verzorgen.

5. Tillandsia

5. Tillandsia

cat-stravaganza/Reddit

De verschillende soorten van het geslacht Tillandsia staan bekend als luchtplanten en hebben de bijzonderheid dat ze kunnen groeien zonder aarde, hangend aan het plafond of gewoon rustend op meubels en oppervlakken. Deze planten halen hun voeding uit de lucht, waaruit ze vocht absorberen; daarom zijn ze perfect om het drogen van het wasgoed te vergemakkelijken.

Advertisement

6. Spathiphyllum

6. Spathiphyllum

pineapple_hair/Reddit

De Spathiphyllum of Vredeslelie is een van de meest wijdverspreide en populaire kamerplanten vanwege de schoonheid van de bloemen en de eenvoud van het kweken, waardoor ze geschikt zijn voor onervaren mensen. De plant heeft weinig indirecte verlichting nodig en is perfect voor zeer vochtige omgevingen zoals de badkamer of keuken, omdat de bladeren het vocht in de lucht absorberen.

Welke van deze planten ga jij kopen voor in huis?

Advertisement