Een lepeltje van dit natuurlijke poeder en je planten worden mooier en weelderiger

door Natasja

09 September 2023

Een lepeltje van dit natuurlijke poeder en je planten worden mooier en weelderiger
Advertisement

Weelderige planten met een trucje uit de keuken: een lepeltje en de bladeren en bloemen zien er beter uit. Natuurlijk kun je in de winkel ook een hele reeks meststoffen kopen, en in sommige gevallen zijn ze onmisbaar, maar het is ook zo dat er natuurlijke stoffen zijn die echt goed zijn voor het welzijn van de planten, maar ook voor dat van jezelf.

Dus ook in de keuken kun je jezelf uitrusten - als je het nog niet hebt - met een zeer aromatische specerij met een onmiskenbare smaak, die ook de groene hoek van tijd tot tijd goed zal doen. Lees verder om erachter te komen welke dat is.

Advertisement

Een specerij die handig is voor planten

Een specerij die handig is voor planten

Rainer Zenz/Wikimedia Commons

Goedkoop en gemakkelijk te vinden, we hebben het over mosterd, vooral mosterdpoeder. Het is een specerij met een zeer fijne, bijna ongrijpbare consistentie, een lichtgele kleur, die de onmiskenbare geur heeft van de specerij die we kennen en die wordt gemaakt door mosterdzaadjes te vermalen.

In de keuken is slechts een snufje genoeg om een unieke smaak te geven aan veel gerechten, niet alleen hartige, en zelfs in de tuin kan een kleine hoeveelheid worden gebruikt voor het welzijn van planten. Bij een juiste toediening beginnen de resultaten na een maand zichtbaar te worden.

Advertisement

Hoe mosterdpoeder te gebruiken voor mooie, weelderige planten

Hoe mosterdpoeder te gebruiken voor mooie, weelderige planten

publicdomainpictures.net

Mosterdpoeder is rijk aan stikstof, fosfor, zwavel, magnesium, mangaan, zink en kalium, waardoor het de ideale meststof voor planten is. Er zijn ook oliën gemaakt van mosterd die niet eetbaar zijn, maar bedoeld voor gebruik in de landbouw.

Hoe je mosterd moet toedienen: het is echt heel eenvoudig. Als je maar een paar potten in de tuin of op het balkon hebt, hoef je alleen maar een gieter van ongeveer 6 liter te vullen met 4 eetlepels mosterdpoeder. Roer goed (je kunt het ook een tijdje laten trekken en nog steeds roeren voordat je het giet), en geef de grond rond de basis van de planten water. Als je de oplossing verder verdunt, kun je het ook met een spuitfles op de bladeren spuiten.

Hoe vaak? In de groeifase is eens in de twee weken voldoende, in de rest van het jaar kun je op deze manier eens per week water geven.

Het is handig om mosterdpoeder in huis te hebben, vind je ook niet?

Source:

agrifarming.org

Advertisement