IKEA SVENSHULT: stijlvol orde scheppen met superveelzijdige wandplanken

door Natasja

21 Maart 2024

IKEA SVENSHULT: stijlvol orde scheppen met superveelzijdige wandplanken
Advertisement

Een eenvoudig model dat op veel verschillende manieren tot leven komt in de inrichting: dat is een beetje de filosofie achter alle IKEA meubels en accessoires, en met de SVENSHULT metalen wandplanken, geliefd bij kopers over de hele wereld, is het makkelijk om je fantasie de vrije loop te laten. Maar als je hulp nodig hebt bij het bedenken van minder directe toepassingen voor deze wandplanken, kijk dan hieronder.

Met SVENSHULT is het eenvoudig om delen te combineren en nieuwe vormen te maken

Met SVENSHULT is het eenvoudig om delen te combineren en nieuwe vormen te maken

@in.the.green.house/Instagram

De kracht van SVENSHULT wandplanken is dat er geen vooraf bepaalde positie is om ze te monteren: jij beslist. Je kunt ze dus met elkaar combineren om nieuwe vormen te creëren. Dus, zoals te zien is in deze Instagram post, als je ze achter elkaar zet, bijna om een trap te vormen, krijg je een plank die ook vierkante nissen creëert op de ontmoetingspunten.

Advertisement
IKEA

IKEA

En het is op de officiële IKEA website zelf dat je ziet hoe ook de versie met de houten plank nog steeds modulair is zoals gewenst. Vier elementen gerangschikt op de muur in een kruis, en zo heb je een boekenkastje dat met een aangename vorm inricht, terwijl hij ook ruimte biedt aan de verschillende voorwerpen die je er op wilt zetten.

Een wandplank als nachtkastje

Een wandplank als nachtkastje

IKEA

Laten we het even bij de voorstellen van IKEA houden: de versie met een wandplank hierboven is ook perfect om een minihangend nachtkastje te worden, d.w.z. vastgemaakt aan de muur zonder delen die de vloer raken - wat het heel handig maakt om schoon te maken, maar vooral om ruimte te besparen. Zonder echter handige steunpunten naast het bed op te offeren - veel beter dan een paar eenvoudige planken, vind je ook niet?

Bovendien kun je, omdat deze elementen gemaakt zijn van gaas, altijd overwegen om haken en andere dingen aan diezelfde gaasdelen te hangen!

Koffiehoekje

Koffiehoekje

@makingluxhome/Instagram

Droom je al lang van een hoekje voor koffiepauzes, of misschien theepauzes? Misschien een compact meubelstuk speciaal gecreërd voor het thuiskantoor? Misschien is er geen ruimte voor een speciale kast, maar voor twee van deze metalen planken kun je vast wel een plekje aan de muur vinden. Ze zijn stevig genoeg voor alles wat je nodig hebt om snel een kopje koffie te zetten.

Het verlichtingssysteem boven het bed

Het verlichtingssysteem boven het bed

@ grimsmogram/Instagram

Stel, je hebt een slaapkamer in minimalistische stijl, met een bedframe zonder hoofdeinde: waar kun je dan spots aan bevestigen als je niet wilt dat ze alleen aan de muur hangen? Je kunt dit idee toepassen door van een enkele SVENSHULT wabdplank zowel een handige plank als een houder voor het bevestigen van richtbare spots te maken!

Advertisement

Vind en plekje voor de planten

Vind en plekje voor de planten

@johntheschreiner/Instagram

Nog een voordeel van deze wandplanken: omdat ze gemaakt zijn van metaal en gaas, zijn ze perfect om plantenpotten op te zetten die, zoals we weten, altijd het risico lopen om wat water te verliezen en vies maken met aarde. Dus als je overal kleine tot middelgrote potten hebt staan, kun je ze verzamelen en een kleine hangende tuin in huis maken.

@zierundzeugs/Instagram

@zierundzeugs/Instagram

Hetzelfde kan buiten werken: je moet een beetje voorzichtig zijn met het voortdurend blootstellen van deze planken aan het weer, maar misschien kunnen ze op een beschutte plek in de tuin of op een balkon de mooi ontworpen plank worden die ontbrak, beter dan de planken die meestal in dergelijke gevallen worden gebruikt.

Advertisement

Het kattenspeeltuintje

Het kattenspeeltuintje

thesorrygirls.com

Iedereen die katten heeft, weet dat meubels en planken horen bij hun speeltuintje: ze lopen erop rond alsof het een avonturenpad helemaal voor hen alleen is, dus waarom zou je ze niet een handje helpen? Neem gewoon wat kussens en bevestig ze met veters of op een andere manier aan het gaas, en zo hebben de katten hun eigen bedje dat aan de muur hangt. Perfect om ze altijd alles onder controle te houden!

Heb jij al manieren gevonden om gebruik te maken van de SVENSHULT wandplanken in huis?

Advertisement