Zwart-wit op de trap: 10 inrichtingsvoorbeelden met kleuren die blijven verrassen

door Natasja

25 April 2024

Zwart-wit op de trap: 13 inrichtingsvoorbeelden
Advertisement

Van alle mogelijke kleurencombinaties, niet alleen in de inrichting, zijn zwart en wit het meest eeuwige paar: een echte tijdloze klassieker die altijd en overal werkt en bij elke interieurstijl past. En dat beroemde kleurenpaar kan het antwoord zijn waar je voor de trap naar op zoek was, om hem stijlvol en de aandacht waardig te krijgen.

Advertisement

1. Zwarte treden net als de leuning, op een wit veld

remodelaholic.com

Als wit de overheersende kleur van de trap is, of misschien de kleur is die het zou kunnen worden, creëer dan een contrast dat de vormen versterkt door het te combineren met zwart. De donkere kleur is mooi op de oppervlakken die anders meteen vuil worden, zoals de treden en leuning. Al het andere blijft wit.

Advertisement

2. All black trap, maar in een lichte omgeving

yellowbrickhome.com

Als de trap langs een heel lichte en heldere ruimte loopt, zul je daar wit aantreffen dat alles verlicht, en de treden kunnen zelfs helemaal zwart zijn: het feit dat de trap goed verlicht is, moet het risico vermijden dat je de diepte en het verlengde van elke trede niet goed berekent. En het is echt heel mooi om te zien

3. Zwart en wit benadrukt door de loper

@edwardian_vignette/Instagram

Stel dat de hele trap zwart is, inclusief de leuningen: zelfs als één muur wit zou zijn, zou je op grafisch niveau wat meer beweging kunnen creëren door een loper toe te voegen: deze met smalle zwarte en witte strepen is perfect.

4. De loper wordt de hoofdrolspeler

carpetright.co.uk

Hier zie je een voorbeeld van een loper met terugkerende geometrische patronen in een wit veld, die alle treden van een witte trap heel elegant, zij het opvallend, versiert. De rest van de grijze muren vormen een ideale aanvulling.

5. Niet bang zijn om decoratieve motieven te mengen

Amtico, flooringsupplycentre.co.uk

Als alles in het gezichtsveld in zwart-wit tinten is, kun je ook verschillende pattern, d.w.z. decoratieve motieven, durven en mengen. Overdrijf alleen niet zoveel dat je er duizelig van wordt, maar leef je uit om alles minder voorspelbaar te maken.

Advertisement

6. Stickers gebruiken

Bleucoin/Etsy

De trap is wit, misschien zijn de treden al beschermd door hout, dus waar moet je het zwart aanbrengen? Op het stootbord van elke trede! En alles wat daarvoor nodig is, zijn een paar vinylstickers, die je afwisselend op de tredes kunt plakken.

7. Een tekening langs de hele trap

aliexpress.com

Anders kun je stickers kiezen die samen één ontwerp vormen dat langs alle trappen naar beneden loopt. Een prachtig effect als je het van onderaf bekijkt!

Advertisement

8. Strepen

fschumacher.eu

Als je denkt aan decoreren in zwart en wit, is het eerste patroon dat in je opkomt misschien wel het meest klassieke: tweekleurige strepen. Misschien mist de trap wel een paar grote, gedurfde strepen op de muren!

9. Abstracte penseelstreken

@mygrandparentschair/Instagram

Een ander type behang of DIY schilderproject dat je kunt overwegen om trapmuren te decoreren, is er een met veel zwarte penseelstreken in een wit veld, allemaal verschillend van elkaar maar gerangschikt in verticale strepen, zonder perfecte symmetrie!

Advertisement

10. Zwart-wit benadrukt door kunst

onekindesign.com

Een brede trap, zwart en wit geschilderd, te midden van allemaal witte muren: om te voorkomen dat die brede witte oppervlakken te saai worden, versier ze met lijsten. En ze zijn perfect voor foto's, prenten, illustraties... Alles in zwart-wit!

Wat dacht je van een volledig black & white trap?

Advertisement