Is de bh-lade een rommeltje? Schep orde met onze tips

door Natasja

16 Maart 2024

Is de bh-lade een rommeltje? Schep orde met onze tips
Advertisement

Waarschijnlijk iedereen draagt ondergoed en we hebben er allemaal wel één of meer lades voor in huis. En je weet vast wel dat hoe lang het ook duurt om de lades perfect netjes te krijgen, je maar even niet hoeft op te letten om weer een rommeltje in de lade te hebben.

Vooral beha's hebben veel zorg nodig wanneer ze worden opgeborgen, omdat hun structuur gemakkelijk beschadigd kan raken door een verkeerd uitgevoerde vouw of door het opbergen in een overvolle lade, waardoor ze onvermijdelijk vast komen te zitten en vervormen.

Maar ook voor de meest rommelige ondergoedlade is er nog hoop. Met de juiste maatregelen kun je je ondergoed netjes houden, zodat beha's niet onvermijdelijk kapotgaan maar lang meegaan. Volg onze tips voor een altijd nette ondergoedlade.

Advertisement

1. Maak de lade leeg en maak een keuze

1. Maak de lade leeg en maak een keuze

The Simple Chic Life/YouTube

Weet je wel zeker dat je al die onderkleding nodig hebt? De meeste vrouwen hebben tientallen beha's, maar geven toe dat ze er maar 3 of 4 regelmatig gebruiken; hoe vaak heb je niet een kledingstuk gekocht dat je in de winkel heel mooi vond, maar thuis niet meer hetzelfde effect had? Het zal je zeker ook zijn overkomen met beha's en ondergoed in het algemeen.

Begin dus met de la leeg te maken en een selectie te maken:

  • leg alle kledingstukken die je regelmatig gebruikt opzij;
  • selecteer kledingstukken voor speciale gelegenheden en voeg ze toe aan de eerder opgeborgen kledingstukken;
  • zoek alle kledingstukken die vervormd, gekreukeld of kapot zijn of die je gewoon niet meer mooi vindt en verwijder ze.

Advertisement

2. Hoe sport-bh's op te bergen

2. Hoe sport-bh's op te bergen

Practically Perfect/YouTube

De sportbeha's kun je opvouwen, vooral als je extra ruimte nodig hebt voor de kledingstukken; er zijn twee methodes die je hiervoor kunt gebruiken:

  • dubbelgevouwen: leg de beha op een plat oppervlak met de voorkant naar beneden en vouw de bandjes zo dat ze niet vast komen te zitten in de lade, vouw de beha vervolgens dubbel in de richting van de hoogte; herhaal de handeling met alle andere beha's en leg ze netjes in de lade, waarbij ze elkaar slechts gedeeltelijk overlappen, zodat ze gezien en gevonden kunnen worden als ze nodig zijn;
  • opgevouwen in 3 delen: als je meer ruimte nodig hebt voor de bh's, kun je ze verticaal opbergen door ze in 3 delen op te vouwen; net als in het vorige geval leg je ze op een oppervlak met de voorkant naar beneden en vouw je de bandjes om zodat ze niet in de lade blijven steken; vouw de bh's 3 keer in de richting van de hoogte, zodat ze netjes verticaal kunnen worden opgeborgen.

3. Bh's opbergen

3. Bh's opbergen

inmyseams/YouTube

Alle andere bh's worden vaak dubbelgevouwen opgeborgen, met een van de twee cups binnenstebuiten gekeerd om ze minder ruimte te laten innemen; dit kan gemakkelijk schade aan de bh's veroorzaken, waardoor ze minder lang meegaan. Bewaar ze daarom plat liggend, zodat ze niet beschadigd raken of vast komen te zitten:

  • Sluit het achterste haakje zodat het tijdens het opbergen niet kan gaan vasthaken;
  • Leg de bh met de voorkant naar beneden op een oppervlak;
  • Vouw de bandjes in de cups;
  • Herhaal deze stappen met de andere bh's en leg ze over elkaar heen;
  • Berg de bh's op in kleurvolgorde en leg de cups in elkaar.

Met deze tips is de ondergoedlade altijd netjes!

Advertisement