Handdoeken en badjassen altijd geparfumeerd? Hier zijn enkele tips om de heerlijke geur langer te laten duren

Janine image
door Janine

06 Oktober 2023

Handdoeken en badjassen altijd geparfumeerd? Hier zijn enkele tips om de heerlijke geur langer te laten duren
Advertisement

Als we handdoeken of badjassen gebruiken, is het normaal dat ze nat blijven en dat ze niet zo lekker ruiken alsof ze net gewassen zijn. Hier valt niets over te zeggen en het is gewoon vanzelfsprekend, maar niet de nare geur die zelfs na het wassen en wanneer ze netjes in de kledingkast zijn opgeborgen aan de stof kan blijven hangen. Hoe kunnen we elke vorm van nare geurtjes en eventuele resten volledig elimineren?

Laten we proberen te begrijpen wat de beste manier is om badhanddoeken te wassen en op te bergen met eenvoudige en praktische doe-het-zelf-methoden.

Advertisement

Waarom ruiken handdoeken en badjassen ondanks het wassen soms onaangenaam?

Waarom ruiken handdoeken en badjassen ondanks het wassen soms onaangenaam?

Marco / Zak/Flickr

Wanneer we handdoeken gebruiken, willen we frisheid, reinheid en een lekkere geur ervaren, maar het is jammer dat dit niet altijd de werkelijkheid weerspiegelt. Velen van ons kunnen dit soort resultaten gewoon niet behalen en dat is, laten we eerlijk zijn, behoorlijk frustrerend. Hoe kunnen we er dan voor zorgen dat onze handdoeken altijd heerlijk ruiken?

Het eerste dat je na elk gebruik moet doen, is voorkomen dat ze te lang nat blijven en dat de vieze, vochtige geur in de stof trekt. Het is beter om ze open te laten en niet op te vouwen, of, indien mogelijk, ze buiten op te hangen, zodat ze kunnen luchten. De hoofdoorzaak van de nare geur die uit handdoeken, badjassen en allerlei soorten lakens voortkomt, houdt feitelijk verband met de ophoping van vocht, wat de verspreiding van bacteriën en schimmels veroorzaakt. Juist deze zorgen ervoor dat de schone en frisse geur niet tussen de textielvezels blijft hangen, maar gaat stinken.

Hoe kunnen we dit soort ongemakken op een andere manier voorkomen, behalve door ze na gebruik in de tuin op te hangen en er in ieder geval op te letten dat ze niet vochtig opgevouwen worden?

Advertisement

Hoe dit vervelende fenomeen te voorkomen...

Hoe dit vervelende fenomeen te voorkomen...

Pickpik

Om ervoor te zorgen dat de nare geur geen kenmerk van onze handdoeken wordt, is het erg belangrijk om zowel tijdens het wassen, drogen als bewaren goed op te letten. Allereerst kunnen we, als het tijd is om ze te wassen - we raden aan ze niet te lang te gebruiken - proberen het probleem op te lossen met een voorwas op basis van wijnazijn of zuiveringszout. In beide gevallen is een half kopje van het product in de wasmachine voldoende voordat je met de was begint.

Azijn of zuiveringszout. Voorwassen met een van deze twee elementen, of met beide, maar altijd in verschillende programma’s, is een manier om dat ​​eerste duwtje te geven aan de vochtdeeltjes die aanwezig zijn in de stoffen van handdoeken en badjassen. Voor beide adviseren wij je om het ene of het andere ingrediënt rechtstreeks in de trommel of het vakje voor het wasmiddel te plaatsen. De blekende en reinigende werking van beide zorgt ervoor dat de nare geur uit je handdoeken begint te verdwijnen en in het geval van azijn is het ook een uitstekende bondgenoot als wasverzachter. Zodra de cyclus of twee cycli zijn voltooid, ga je verder met een normale wasbeurt met het wasmiddel van je voorkeur.

Zodra deze fase is voltooid, kun je de kleding indien mogelijk buiten ophangen. Als je de droger gebruikt, zorg er dan voor dat je eerst elke individuele handdoek uitklopt en deze vervolgens in de droogtrommel plaatst: de droogfase zal sneller verlopen en de stof zal geen vochtdeeltjes meer vasthouden.

Waar leggen we de schone handdoeken neer?

Waar leggen we de schone handdoeken neer?

Marco Verch Professional Photographer/Flickr

Een ander advies om dit vervelende probleem op te lossen is om niet te veel gebruik te maken van de vele verkrijgbare wasverzachters. In veel gevallen helpen ze ons, maar het te vaak wassen van dit wasgoed kan het tegenovergestelde effect hebben en de stof paradoxaal genoeg minder zacht maken.

Laten we niet vergeten ze op een zo geventileerd mogelijke plaats neer te leggen. Het plaatsen van schone handdoeken in kasten die zelden worden geopend en waarin om deze reden enige luchtvochtigheid kan stagneren waardoor schimmel kan ontstaan, is geen goede keuze. Het is dan beter om de voorkeur te geven aan een plank zonder deuren.

Kleine en gemakkelijke trucjes die je zullen helpen in de strijd tegen de vervelende stank die door je handdoeken wordt geproduceerd. Is het je weleens overkomen dat je om deze reden iets moest weggooien?

Advertisement