14 ideeën om je huis in te richten met fantastische tafeltjes gemaakt van pallets

Janine image
door Janine

04 Oktober 2023

14 ideeën om je huis in te richten met fantastische tafeltjes gemaakt van pallets
Advertisement

Als je van doe-het-zelf en recycling houdt, mag je deze ideeën voor het maken van prachtige salontafels absoluut niet missen! Het is mogelijk om van een pallet bijzondere meubels met een uniek design te maken.

Voor plaatsing in je woonkamer, in de kamer die als studeerkamer wordt gebruikt, maar ook voor de inrichting van je balkon of tuin: er is keuze te over. We laten je 14 ideeën zien, voor ieder wat wils: van de meest rustieke tot de meest moderne stijl. Klaar om geïnspireerd te worden?

Advertisement

1. Een pallet met een... zout tintje!

Het idee achter deze salontafel is simpelweg geniaal: de witte verf van het hout van deze pallet maakt de combinatie met maritieme decoraties inspirerend!

Het resultaat is een adembenemende salontafel, ideaal om in een strandhuis te plaatsen: schelpen in verschillende vormen en maten, maar ook objecten uit de waterwereld zoals schildpadden sieren dit meubelstuk.

Advertisement

2. Een prachtige buitentafel

Laten we naar buiten gaan en ons onderdompelen in dit scenario: een aangename dag in het gezelschap van familie en vrienden, een handvol mensen die ons dierbaar zijn met wie we een goede fles wijn kunnen delen... we kunnen wel zeggen dat deze tafel praktisch ontworpen is voor soortgelijke evenementen; het deel van de ontbrekende pallet dat plaats biedt aan een groot object zoals een kandelaar is fantastisch!

3. Als hout en zand samenkomen in huis

De aanblik van het zand is ontspannend: het doet je denken aan vakantie, rust, de warmte op je huid... dus waarom zou je deze mooie emoties niet rechtstreeks in huis halen?! Bij deze tafel wordt - met zijn spectaculaire design - de nadruk gelegd op het zand van de zee dat duidelijk zichtbaar is, alsof het "tentoongesteld" is, en omlijst door de vormen van de pallet zelf.

4. Een prachtige salontafel in moderne stijl

Dit meubel heeft een moderne stijl en blijft niet onopgemerkt. Of je hem nu in de tuin of in huis plaatst, het resultaat zal altijd ongelooflijk zijn: het is een goed vervaardigde salontafel, ideaal voor een kopje koffie in gezelschap, maar ook een verfijnd meubelstuk.

5. Een adembenemend pallet

Als je wat “verder wilt gaan”, dan is dit project iets voor jou: we hebben het over een gerecyclede salontafel die een lichtbron kan verspreiden rondom de plek waar je hem neerzet! Het wow-effect is gegarandeerd.

Advertisement

6. Van rustiek hout tot een verfijnd en elegant design

Als je denkt dat een eenvoudige pallet niet geschikt voor je is omdat deze te onelegant is, dan zul je verbaasd staan: deze salontafel is zo goed gemoderniseerd dat het een kunstwerk lijkt uit een modern museum. Een idee om zeker in overweging te nemen.

7. Twee pallets voor een prachtige tuintafel

Een paar pallets op elkaar en een paar aanpassingen, is het meteen tijd om een kop thee te zetten! Deze salontafel heeft alles wat je je maar kunt wensen: veel ruimte en zelfs praktische afneembare manden die als opbergruimte kunnen dienen, simpelweg een prachtig meubelstuk.

Advertisement

8. Een betoverende salontafel met meerdere "lagen"

Weinig veranderingen in dit geval (maar ingrijpend) om een ​​pallet, of beter gezegd twee, om te vormen tot een tafel met meerdere lagen: de houten structuur wordt gecompleteerd door de toevoeging van ondersteuningen waarop een glasplaat is bevestigd. Dankzij deze hoge tafel zal er nooit een gebrek aan ruimte zijn om tijdschriften of andere voorwerpen die je altijd binnen handbereik wilt hebben op te bergen.

9. Wanneer een pallet kunst wordt

Er is (bij wijze van spreken) niet veel voor nodig om van een pallet een salontafel met een uniek ontwerp te maken: als je talent hebt voor tekenen of schilderen, kun je eenvoudig een betoverend meubelstuk maken zoals het exemplaar op de foto. Gekozen kleuren en ontworpen vormen geven de hele structuur een gevoel van charme en verbazing.

Advertisement

10. Een mooi project dat gemakkelijk te maken is!

Niet iedereen heeft een grote behendigheid, talent of vaardigheid met doe-het-zelven en dat is prima. Moeten deze mensen dan het idee opgeven om een ​​tafeltje gemaakt met een pallet in huis te hebben? Absoluut niet!

Deze salontafel heeft een eenvoudig maar toch mooi ontwerp en is ongelooflijk eenvoudig te maken: neem twee pallets, plaats ze op elkaar en bevestig een dunne glasplaat over de hele structuur. Weinig moeite voor maximaal rendement.

11. Een volledig natuurlijke salontafel

Hier is een volledig "groen" meubelstuk: het is uitsluitend gemaakt van hout - waarvan een deel hol is - en natuurlijke versieringen. Stevig en mooi om naar te kijken, er zijn kleine versieringen aan deze tafel toegevoegd: kiezelstenen vormen de basis en vullen de holte die in het centrale deel van het meubilair is gemaakt, en tenslotte is er een reeks planten op geplaatst. Het effect is ronduit spectaculair.

Advertisement

12. Een salontafel voor buiten... op wielen!

Deze oplossing is voor degenen die een heel bijzondere salontafel voor buiten willen: het zijn twee samengevoegde pallets die een mix creëren tussen een salontafel en een kar. Je kunt hem verplaatsen waar je maar wilt: je kunt hem bijvoorbeeld beschutten tegen de zon of zo neerzetten dat hij goed wordt blootgesteld aan de zon.

Naast zijn mobiliteit valt nog een bijzonderheid op: deze kast is versierd met... majolica!

13. Pallets en majolica voor een meubelstuk met een vleugje vintage

In de lijn van wat we je eerder hebben laten zien, laten wij je nog een salontafel zien, versierd met majolica, maar met enkele verschillen: deze keer doet de gebruikte stijl meer denken aan vintage of rustiek.

Het feit blijft dat je met slechts twee gestapelde pallets en de toevoeging van wat majolica een geweldige salontafel kunt krijgen!

Advertisement

14. Fleur je avond op met deze indrukwekkende salontafel!

14. Fleur je avond op met deze indrukwekkende salontafel!

Pinterest

Ter afsluiting willen we je dit ongelooflijk charmante project laten zien: een salontafel gemaakt van een pallet met daarin een neonlicht!

Dankzij dit idee wordt een buitenmeubel een meubelstuk dat je avonden kan opfleuren. Dus waarom probeer je niet eens een of meer van deze sensationele creaties na te maken? De keuze is aan jou, veel plezier ermee!

Advertisement