Probeer deze hele oude truc en dan krijg je binnen enkele minuten thuis overal stof haren weg

door Skip

28 Augustus 2023

Probeer deze hele oude truc en dan krijg je binnen enkele minuten thuis overal stof haren weg
Advertisement

Het kost ontzettend veel moeite om je huis ten alle tijde perfect schoon te houden, zeker als er in huis ook nog kinderen en huisdieren leven. De grootste vijanden waar je in je schoonmaakmissie mee te maken krijgt zijn stof en haren die makkelijk terechtkomen op vloeren, meubels tafels stoelen legplanken, eigenlijk overal. Je voelt je eigenlijk een beetje machteloos op zijn zwakst gezegd. En lijk je zelfs aan de beste stoffer en blik en bezem niks te hebben.

Hoe vaak is het je wel niet gebeurd dat je heel veel tijd en moeite hebt gestoken in het volledig schoonmaken van je huis en dat je dan daarna merkte dat er nog steeds stof en haren lagen? En hoe vaak vroeg je je wel niet af of dit ook anders kon, dat je met minder moeite en met meer snelheid, voor eens en altijd kon afrekenen met dit probleem?

Hieronder kunnen wij jou een hele oude truc aanbevelen die nog steeds zeer goed werkt om snel haren en stof weg te krijgen uit je huis.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om jezelf tijd en moeite te besparen bij het verwijderen van haren en stof heb je niks extra's nodig dan de normale bezem die je nu hebt. Doe om je bezem gewoon een simpele plastic zak om ervoor te zorgen dat je bezem de boel niet meer vies maakt terwijl je er haren en stof, die eigenlijk gewoon blijven liggen, mee wil oppikken.

Het is een ongebruikelijke manier om dit te verhelpen, maar het werkt eigenlijk best goed. De plastic zak genereert namelijk statische elektriciteit waardoor de haren en stof juist aan de bezem blijven kleven, waar eerder de bezem er juist voor zorgde dat stof en haren overal in huis terechtkwam. Nu bespaar je jezelf dus veel moeite en tijd.

Bovendien kost je deze oplossing je helemaal niets. Je hebt vast overal in huis wel plastic zakken liggen. Als je eenmaal klaar bent hoef je de bezem alleen maar om te keren en de plastic zak met het vuil eraf halen, die binnenstebuiten keren en de zak bij het afval doen.

En hoe pak je meubels en andere oppervlakken aan? Je kan die stofvrij maken met een microvezeldoek met een beetje azijn erin of een mengseltje bestaande uit 4 delen water en 1 deel wasverzachter.

Hier is nog een extra strategie die je kan overnemen waarmee je kan voorkomen dat het al te makkelijk vies kan worden in je huis. Houd gewoon rekening met deze simpele dingen:

  • doe je schoenen uit bij binnenkomst, zo blijven de vloeren langer schoon;
  • laat alle ruimtes dagelijks minstens 10 minuten doorluchten;
  • maak regelmatig je huis schoon;
  • maak meermaals per week vloerkleden, gordijnen kussens en banken schoon, minimaal 3 keer. Deze zijn namelijk stofmagneten en mijten bivakkeren daar ook graag.

Simpel snel en effectief!

Advertisement