11 creatief gevonden manieren waarop je oude lades opnieuw kan gebruiken om mee in te richten

door Skip

27 Augustus 2023

Advertisement

Het meubel waar je zo aan verknocht bent is stukgegaan en je hebt besloten het weg te doen, alleen je vindt het echt heel erg jammer... wat te doen? Misschien is niet alles te redden maar kunnen de lades misschien nog wel hergebruikt worden. Als het op creatief recyclen en inrichten aankomt kun je met lades nog wel de meeste kanten op.

Ze komen in vele soorten en maten; aan de hand hiervan kan je beter op een andere manier naar kijken. Je moet ze zien als tafeltjes, boekenkasten, legplanken, bloembakken en meer: er moet je gewoon een goed idee te binnen schieten dat aansluit bij je behoeftes en het beschikbare materiaal waar je mee aan de slag kan. Sommige ideeën zijn zo leuk dat je gewoon zin krijgt om te gaan zoeken naar de ideale lades bij de kringloop. Bekijk de onderstaande ideeën.

Een likje verf een paar hoge of lage poten en hupsakee een willekeurige lade wordt een handig bijzettafeltje dat je op duizend manieren kan gebruiken in huis.

Advertisement

Als je er wieltjes onder zet, zeker onder oudere maar lage lades kan je hiermee prima orde scheppen onder je bed en daar alles in stoppen.

Als de maten kloppen kan een diepe lade veranderen in een super schattige boekenkast die daar is neer te zetten waar er eentje nodig is. Dat is beter dan de zoveelste stapel boeken op een tafel of zelfs op de grond.

Het is altijd een schattig idee om de wanden te versieren; in de keuken of de badkamer, en dan alleen het voorste deel van de lades, die zo legplanken worden waar je accessoires en diverse producten op kwijt kunt.

Mensen die graag doe-het-zelven ga je gang: met wat creatief recyclen krijg je veel lades op elkaar gestapeld en levert dat een ladekast vol karakter op.

Advertisement

thecottagemarket.com

En ideeën voor heel persoonlijke nachtkastjes zijn er altijd genoeg.

Wil je een poef, wellicht met een beetje extra opbergruimte in de woonkamer? Met een oude la zou je dat wel kunnen maken.

Advertisement

Van een lade een salontafel maken waar je wat op kan leggen dat kan, en kan je daarbij ook een oud raam gebruiken.

myjonesglass.com

Maar ook glasplaten zijn helemaal geen slecht idee!

Advertisement

In elke lade staan planten. Je kan planten op zich neerzetten zonder iets extra's, je kan er bijzettafelpoten onder zetten of je kan ze in een houten trapladdertje zetten!

Vintage recyclen blijft boeiend, je kan bijvoorbeeld een lade met planten erin maken die je in de tuin kan neerzetten of misschien zelfs bij de ingang!

Zou je het ook leuk vinden om lades op soortgelijke manieren te hergebruiken?

Advertisement