Uit de voorraadkast een ongelooflijk effectief middel tegen insecten

door Natasja

23 Juli 2023

Uit de voorraadkast een ongelooflijk effectief middel tegen insecten
Advertisement

De komst van de zomer brengt ook ongewenste gasten met zich mee in huis: insecten. Inderdaad, mieren, vliegen, muggen en motten deinzen er niet voor terug om ons territorium tijdens de zomer binnen te dringen en ons op elk moment van de dag te irriteren.

Een zeer nuttig middel in de strijd tegen deze vervelende en ongewenste indringers is zeker het gebruik van muggennetten, die onze ramen sluiten zodat ze niet naar binnen kunnen. Maar deze insecten kunnen zelfs door de kleinste gaatjes komen en muggennetten zijn vaak niet genoeg om ze uit huis te houden als we kieren in de muren of deur- en raamstijlen hebben.

Dus hoe kunnen we voorgoed van deze overlast afkomen en genieten van de fijne lucht van het zomerseizoen? Als je geen toevlucht wilt nemen tot mogelijk schadelijke chemische insecticiden, dan is de oplossing echt binnen handbereik, in je voorraadkast.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Een middel dat we allemaal dagelijks gebruiken in de keuken en vaak ook bij het schoonmaken van het huishouden, kan ook nuttig zijn als middel tegen insecten: witte azijn. Door zijn sterke geur is dit product zeer ongewenst voor deze kleine gasten, die er ver vanaf blijven als we het op de juiste manier gebruiken.

Je kunt het natuurlijk dagelijks gebruiken om alle oppervlakken schoon te maken en te ontsmetten, maar daarnaast kun je ook een ad hoc middeltje maken om insecten uit huis te verdrijven. Het enige wat je hoeft te doen is gelijke delen water en witte azijn verdunnen in een spuitfles, goed mengen en het resulterende mengsel bij de hand houden. Spuit het op vensterbanken, deuren en elke andere mogelijke toegangsplaats voor insecten en je zult zien dat dankzij de geur alle insecten wegblijven.

Azijn is niet het enige middel uit de voorraadkast dat je kan helpen om insecten te bestrijden:

  • kruidnagels bijvoorbeeld, met hun doordringende geur, zullen niet alleen helpen om je huis lekker te laten ruiken, maar ook om het te ontdoen van ongewenste gasten; strooi ze op de toegangsplaatsen voor uitstekende resultaten.
  • koffiedik kan een nieuw leven krijgen voordat het de vuilnisbak ingaat: net als azijn en kruidnagel, geplaatst op vensterbanken, zal de geur insecten verjagen.
  • alle specerijen met een sterke geur, zoals kaneel, chilipeper en zwarte peper, helpen insecten te desoriënteren en weg te houden.
  • reinig ook alle oppervlakken met citroen en baking soda; dit parfumeert en ontsmet niet alleen je huis, maar houdt het ook insectenvrij, net als azijn.

Advertisement