Muggenspray: het makkelijke recept om op kleding te spuiten

door Natasja

16 Juli 2023

Muggenspray: het makkelijke recept om op kleding te spuiten
Advertisement

Elke zomer is er geen ontkomen aan: muggen zijn een constante in veel delen van de wereld en met de hoge temperaturen hebben we er elke dag mee te maken. Sommige mensen lijken ze meer aan te trekken dan anderen, maar het is moeilijk om volledig immuun te blijven. Daarom nemen we allemaal onze toevlucht tot verschillende producten en vallen om het probleem tegen te gaan, evenals een hele reeks voorzorgsmaatregelen, zowel in huis als in de tuin, die ons helpen de muggenhordes op afstand te houden.

Een heel handige middel echter, vooral als je van plan bent om dagen in de natuur door te brengen, bijvoorbeeld op de camping of tijdens wandelingen, is om producten rechtstreeks op je kleding te spuiten, met ingrediënten die werken als een afweermiddel tegen deze vervelende insecten.

Advertisement
Creativo

Creativo

Er zijn er een aantal te koop die speciaal ontworpen zijn voor stoffen en schoenen, om bij je te hebben als je de dag buiten doorbrengt - ze bevatten meestal permethrine. En dan zijn er nog een aantal ingrediënten en trucjes die je ook thuis kunt proberen te bereiden.

  • Essentiële oliën: de oliën die muggen het best op afstand houden zijn citroeneucalyptusolie, lavendel, kaneel, tijm, nepitella (Nepeta Parnassica), citroengras en tea tree. Zorg ervoor dat je niet allergisch bent voor de bestanddelen en maak dan een spuitfles aan met water (of een derde isopropylalcohol en twee derde water) en 20 druppels essentiële olie - of een combinatie van verschillende oliën. Altijd schudden voor gebruik. Zorg ervoor dat je niet rechtstreeks op de huid sprayt. Als je een huidproduct wilt maken, moet je een draagolie kiezen en geen alcohol gebruiken.
  • Wasverzachter: er zijn wasverzachters die insectenwerende middelen bevatten. Behalve dat je ze in de wasmachine kunt gebruiken, kun je er ook sprays mee maken om op kleding te spuiten. In dit geval heb je echt een scheutje wasverzachter nodig, verdund in veel water (nog beter als het gedestilleerd is).
  • Droogtrommeldoekjes: er zijn droogtrommeldoekjes van sommige merken die bèta-citronellol bevatten, een stof die afstotende eigenschappen heeft. Een middel dat je kunt proberen is om een doekje op te vouwen en het in je broek- of shirtzak te bewaren. Anders zou je het doekje over je kleding kunnen wrijven. Er zijn ook gevallen van experimenten (http://www.kfvs12.com/story/8584161/5-mosquito-repellents-does-it-work) op tv van mensen die de doekjes rechtstreeks op hun huid wreven en het werkte, alleen liet het een plakkerig, vervelend residu achter op het lichaam... Je kunt het beter met kleren proberen!

Wapen jezelf dus met je favoriete middeltje en muggen zullen je veel minder tot last zijn!

Advertisement