4 handige tips en 1 onverwachte truc om witte canvas schoenen witter te maken

door Natasja

09 Juni 2023

4 handige tips en 1 onverwachte truc om witte canvas schoenen witter te maken
Advertisement

Weinig dingen zijn zo comfortabel als canvas schoenen. Ze zijn praktisch in het gebruik en mooi om naar te kijken. Ze zijn te combineren met veel verschillende outfits en laten ons spelen met stijl door ze in verschillende kleuren te kiezen, soms zelfs met flitsende, kleurrijke patronen. Ze kunnen worden beschouwd als een van de symbolen van de komende zomer, met hun lichte en ademende stof geven ze ons altijd een comfortabel en fris gevoel.

Vooral als ze wit of heel licht van kleur zijn, kunnen deze schoenen echter gemakkelijk vuil worden door het gebruik, en met het verstrijken van de tijd kunnen ze vergelen, niet alleen door de ophoping van vuil en afval, maar ook door voortdurende blootstelling aan de zon. Hoewel het de eerste oplossing is die in je opkomt, is de wasmachine niet de meest geschikte omdat deze de schoenen kan verpesten. Hoe kunnen we ze dan weer net zo wit maken als toen we ze kochten?

Vandaag geven we je 4 handige tips en 1 onverwachte truc om ervoor te zorgen dat je schoenen altijd schoon en wit zijn.

Advertisement
Creativo

Creativo

Natuurlijke schoonmaakmiddelen helpen ons ook bij het schoonmaken van schoenen:

  • Marseillezeep is niet alleen uitstekend voor het reinigen en ontvetten van schoenen, maar laat ook een aangename geur achter op de stof. Je kunt het stuk zeep als spons gebruiken of een paar vlokken op een spons of borstel doen en de schoenen schrobben, waarbij je je meer op de vuile plekken concentreert. Als je dat liever hebt, kun je kiezen voor vloeibare zeep, te verdunnen in een beetje warm water. Spoel grondig af, zorg ervoor dat je alle zeepresten verwijdert en laat drogen.
  • Witte azijn is ook perfect om je canvas schoenen te bleken zonder ze te verpesten. Gebruik een doek of spons om azijn over je schoenen te sprenkelen, en concentreer je daarbij op de plekken met de meeste vlekken. Spoel een paar keer af en laat aan de lucht drogen.
  • Baking soda is het populairste en meest effectieve middel om je schoenen wit te maken en kan ook met succes gebruikt worden op schoenen van canvas. Het helpt ook om onaangename geuren te verwijderen: maak een dikke pasta van 2 eetlepels baking soda en een beetje water en wrijf dit over je schoenen met een microvezeldoek of spons. Schrob hardnekkige vlekken met een borstel en laat het 20 minuten intrekken voordat je het grondig uitspoelt en laat drogen. Voor een diepere werking en een antibacterieel effect kun je waterstofperoxide gebruiken om de pasta te maken.
  • Tot slot kun je citroensap mengen met een beetje water en met ronddraaiende bewegingen op de schoenen wrijven, vooral op de vlekken. Je kunt dit ook doen met een halve citroen, waarbij je de schoen bevochtigt met lauw water. Stel het een paar uur bloot aan zonlicht en spoel het daarna af met schoon water.

Er is ook een truc die niet iedereen kent, maar die je kunt gebruiken om de moeilijkst te behandelen vlekken te verwijderen: wc-papier. Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar het is ongelooflijk effectief: leg gewoon lagen wc-papier bevochtigd met water op je schoenen en wacht 12 uur tot het volledig is opgedroogd. Als je het wc-papier verwijdert, zijn je schoenen perfect schoon en gebleekt.

Nu heb je echt geen excuus meer om je schoenen niet schoon te maken!

Advertisement