10 creatieve projecten om oude autobanden te recyclen

door Natasja

07 Juni 2023

10 creatieve projecten om oude autobanden te recyclen
Advertisement

Elk jaar is het weer hetzelfde verhaal: bij elke seizoenswisseling moet je samen met je garderobe ook je banden vervangen. En als elke trein ons meerdere seizoenen vergezelt, komt er altijd een moment waarop we voorgoed afscheid moeten nemen van de oude banden en ze moeten vervangen door nieuwe. Hun nut is nog lang niet uitgeput, integendeel.

Maar als te versleten banden niet langer nuttig zijn voor de auto's, kunnen ze in plaats daarvan opnieuw worden uitgevonden in huizen of tuinen als originele en heel gemakkelijk zelf te maken inrichtingsaccessoires.

Van klassieke plantenbakken tot kinderspeelgoed, van manden voor onze viervoeters tot echte meubels, er zijn veel projecten waarin ze verwerkt zijn. Het enige wat je hoeft te doen is gebruik maken van je creatieve kant om er een te vinden die het beste bij je past. Wij geven in ieder geval 10 handige voorstellen.

Advertisement

1. Klassieke plantenbakken

Het meest klassieke gebruik van het recyclen van oude banden is om je te helpen je eigen planten te kweken. Je kunt er leuke plantenbakken van maken door ze gewoon opnieuw te verven of door ze te combineren en te verven en zo je tuin te bevolken met schattige dieren.

Advertisement

2. Borders

Niet alleen plantenbakken: oude banden kunnen ook worden omgetoverd tot originele borders voor je bloemperken of hekken voor je moestuinen.

3. Honden- en kattenmanden

Waarom maak je er geen handig cadeau van voor je trouwe viervoeter? Knip gewoon de oude band uit en leg er een kussen in. Je hond of kat zal het zeker leuk vinden als nieuw bed!

4. Buitenzitjes

Voor je buitenbarbecues of gewoon om te genieten van de frisse lucht tijdens warme zomeravonden, zijn oude banden perfect om comfortabele zitjes van te maken.

5. Tuinbeelden

Voor de creatievelingen is het een hele uitdaging om prachtige tuinbeelden te maken!

Advertisement

6. Schommel

Een van de favoriete bezigheden van kinderen van alle leeftijden (en wij volwassenen ook, laten we dat maar bekennen!) is zeker de schommel. Het zal leuk zijn om deze voor je tuin te maken met behulp van een oude autoband.

7. Houder

Niet alleen voor buiten: oude banden zijn ook heel handig voor het maken van binnenmeubels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een praktisch opbergmeubel? Voeg wat verdelers toe en het wordt een praktisch schoenenrek!

Advertisement

8. Tafel- en stoelset

Maak een set tafels en stoelen voor je ontbijt in de buitenlucht.

9. Wip voor kinderen

Over kinderspelen gesproken: een doormidden gezaagde oude band wordt een leuke wip voor de kinderen.

Advertisement

10. Salontafel

Laten we afsluiten met een ander interessant voorstel voor de woonkamer: bedek het rubber volledig met touw, voeg een rond houten of glazen blad toe en je hebt een prachtige salontafel gemaakt!

Advertisement