Nail Slugging: de van oorsprong Koreaanse techniek voor sterke, mooie nagels

door Natasja

30 Mei 2023

Nail Slugging: de van oorsprong Koreaanse techniek voor sterke, mooie nagels
Advertisement

Er verschijnen voortdurend nieuwe technieken en trucs voor de schoonheid van haar, huid en nagels en vandaag de dag, met de sociale netwerken, is de verspreiding ervan en het trendy maken ervan echt kinderspel. We moeten dan zien of deze trendy technieken een echte basis en grondslag hebben en dus effectief zijn of dat ze voorbestemd zijn om louter rages zonder nut te blijven.

Eén zo'n trend is "Nail Slugging", de recente techniek om broze en schilferige nagels te versterken, afgeleid van een ander fenomeen, van Koreaanse oorsprong, dat gewoon "Slugging" heet (een andere soortgelijke huidverzorgingstrend).

Als je verder leest, zul je begrijpen waar we het over hebben en wat deze schoonheidstechniek precies inhoudt.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

"Nail Slugging" bestaat uit het aanbrengen van vaseline of andere filmachtige, superhydraterende stoffen na het aanbrengen van nagelverzorgings- en schoonheidsproducten. Vaseline-achtige stoffen zijn in staat een laagje te creëren dat als een barrière fungeert en het oppervlak van de nagel en daarmee de daarop aangebrachte voedende en herstellende stoffen afsluit. Op die manier is elke behandeling veel doeltreffender, sneller en doortastender. Bij 'slugging' doet men praktisch hetzelfde met de huid.

Om 'Nail Slugging' in praktijk te brengen en goede resultaten te hebben, is het noodzakelijk, naar wat deskundigen zeggen, om het een tijdje dagelijks te doen. En het is ook raadzaam om het 's avonds te doen, voor het slapen gaan, zoals bij veel schoonheidsbehandelingen het geval is. Zo hebben de stoffen de tijd en een manier om 's nachts in te werken.

Je hoeft alleen maar een beetje nagelriemolie in te masseren, te beginnen bij de basis van de nagel en er vaseline of een andere crème of soortgelijke stof aan toe te voegen die zeer voedend en hydraterend is. Blijf masseren en verwijder vervolgens het teveel aan olie. Het schijnt dat beschadigde of schilferende nagels hier na verloop van tijd baat bij hebben. En het lijkt dat zelfs sommige dermatologen, actief op sociale media, de ongebruikelijke behandeling goed keuren en deze aan raden, in tegenstelling tot 'Slugging' op de huid, wat velen afraden.

Wat denk je ervan? Ga je het proberen?

Advertisement