Witte broeken: 8 onfeilbare tips voor een perfecte look

door Natasja

12 Mei 2023

Witte broeken: 8 onfeilbare tips voor een perfecte look
Advertisement

Een witte broek is een van die must-have items die, volgens mode-experts, iedereen als basiselement in haar garderobe moet houden.

Het is een basiskledingstuk dat gemakkelijk af te leiden is in verschillende soorten looks en stijlen en dat tijden en modes heeft doorstaan. Zelfs vandaag de dag is de witte broek nog steeds erg in de mode. Het gebruik ervan verbergt echter kleine valkuilen die op de een of andere manier het geheel van een outfit in gevaar kunnen brengen. Daarom is het beter alle geheimen en de juiste trucs te kennen om prachtige outfits te creëren zonder stijlfouten te maken.

We geven je enkele nuttige tips over dit onderwerp, die je kunt leren door hieronder verder te lezen.

Advertisement

De eerste factor die moet worden beoordeeld is het feit dat witte broeken, ongeacht het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, optisch de neiging hebben om oneffenheden of extra kilo's te benadrukken. Men zegt immers dat "wit dikker maakt". Om dit te voorkomen en je figuur er op zijn allermooist uit te laten komen, moet je er altijd voor zorgen dat de maat en het materiaal bij je lichaamsbouw passen en deze versterken. En dan is het raadzaam dat je meestal kiest voor broeken met hoge taille en vermeidt overhemden of t-shirts in de broek te stoppen als dat niet mogelijk is.

Advertisement

Om minder sportieve outfits te creëren door een broek te combineren met schoenen met hakken, moet je er altijd aan denken het bovenste kledingtstuk goed te combineren, zodat de nadruk op de broek blijft liggen zonder te overdrijven. Hiervoor kun je t-shirts, blouses of topjes kiezen die zacht vallen en niet te strak zitten.

Er bestaat een algemene misvatting dat witte broeken niet in de winter mogen worden gedragen. Hoewel wit meestal geschikt is voor de warmere seizoenen, kan wit met de juiste combinaties het hele jaar door worden gedragen. De truc is om het te combineren met kledingstukken die passen bij het seizoen, zowel qua kleur als qua materiaal.

Denim gecombineerd met wit is altijd een goed idee. Dus een witte broek combineren met een denim overhemd of jasje, vergezeld van de juiste accessoires, is een zet die we aanbevelen.

Helemaal wit, vooral in de zomer, is ook een populaire en altijd zeer trendy optie. Om het geheel wat te verfraaien is het een goed idee om altijd kleurrijke details toe te voegen, zelfs kleine. Met tassen, schoenen en accessoires kan je je helemaal uitleven.

Advertisement

Een andere grote klassieker om een witte broek in een coherente en verfijnde outfit te steken is de nautische of marine stijl. Vooral in de zomer zijn gestreepte overhemden en truien die doen denken aan de kleuren van de zee, in combinatie met een witte broek, een perfect visitekaartje om er meteen chic en stijlvol uit te zien.

En waarom niet uitleven met kleuren? Op een witte broek kun je praktisch alles combineren. Het belangrijkste is dat je altijd in gedachten houdt dat je niet moet overdrijven of te veel door elkaar moet mengen.

Advertisement

Wat betreft de details die ervoor zorgen dat een witte broek je goed staat, zijn er, naast de reeds genoemde, de keuze van het juiste model en het ondergoed dat je eronder aantrekt. Wat het model betreft, kan je de aanwijzingen volgen die goed zijn voor alle andere soorten broeken, waarbij de keuze wordt bepaald door de lichaamsvorm. Wat het ondergoed betreft, is het echter beter om slipjes in donkere kleuren te vermijden en de voorkeur te geven aan witte of, beter nog, vleeskleurige slipjes. En om zichtbare naden te voorkomen, adviseren we om strings of naadloze slips met hoge taille en culottes te gebruiken.

Met deze tips in gedachten hoef je je alleen nog maar te vermaken met het creëren van vele fantastische looks.

Advertisement