Verjaag vliegen uit je tuin met deze 6 natuurlijke middelen

door Natasja

01 Mei 2023

Verjaag vliegen uit je tuin met deze 6 natuurlijke middelen
Advertisement

Een van de onvermijdelijke ongemakken van het zomerseizoen is ongetwijfeld de tijdige terugkeer van de vliegen, die sinds het eerste warme weer ons huis en tuin bevolken. Als je het probleem binnenshuis kunt oplossen door horren voor de ramen te plaatsen, op het balkon, het terras of in de tuin kan deze truc niet op dezelfde manier worden toegepast en ben je gedwongen je toevlucht te nemen tot alternatieve middelen. 

Er bestaan veel natuurlijke oplossingen voor wie geen toevlucht wil nemen tot chemische insecticiden, die ook zeker niet goed zijn voor de gezondheid. Kruiden, zepen, afweermiddelen en vallen kunnen gemakkelijk thuis worden bereid en zullen de uren buiten aangenamer maken door het vervelende gezoem van deze vervelende insecten te elimineren. 

Laten we samen 6 natuurlijke middelen ontdekken die heel gemakkelijk thuis te bereiden zijn.

Advertisement

1. Kruidnagel

Dit kruid met zijn indringende geur is zeer ongewenst voor vliegen, die er met een boog omheen zullen vliegen om het te vermijden. Je kunt kleine schaaltjes met kruidnagels erin plaatsen op de drukste plekken in de tuin. Als je daarentegen buiten wilt picknicken en onverwachte gasten wilt vermijden, kun je op de tafel fruit leggen waarin je kruidnagels hebt gestoken. Op die manier zullen vliegen het eten niet benaderen.

Advertisement

2. Geparfumeerde zeep

Een andere onfeilbare methode om vliegen af te weren is een geparfumeerde zeep in een zakje te doen en buiten op te hangen op plaatsen waar je vaak verblijft. Gebruik voor de beste resultaten natuurlijke zepen met een zeer intense geur van citroen, bergamot en citrusvruchten in het algemeen, munt of lavendel.

3. Azijn en munt

Maak een mengsel van azijn en muntbladeren en laat het een week trekken, filter het dan en spuit het overal, binnen en buiten. De sterke geur van dit mengsel zal de vliegen op afstand houden, zodat je kunt genieten van welverdiende momenten van ontspanning!

4. Aromatische planten

Als je van tuinieren houdt, kun je deze passie gemakkelijk benutten om alle vervelende insecten, waaronder vliegen, te weren. Aromatische planten met hun aangename geur maken niet alleen je tuin of balkon aangenamer, maar helpen ook om vliegen op afstand te houden. De meest geschikte planten hiervoor zijn lavendel, basilicum, munt, bijvoet en wijnruit.

5. Pyrethrum

Pyrethrum is een sierplant met antiparasitaire eigenschappen, waarmee je vliegen, maar ook talrijke andere insecten, op afstand kunt houden. Naast het kweken in potten naast de ingang of ramen, of in de tuin, kun je een afweermiddel bereiden met zijn bloemen. Droog ze gewoon op de plant, pluk ze en verpulver ze. Verdun een afgestreken eetlepel van het aldus verkregen poeder in een liter water, schud goed en spuit waar nodig. 

Advertisement

6. Val

Een laatste middel dat we aanraden om vliegen voorgoed uit je tuin te verdrijven, is het maken van een klassieke vliegenval. Je kunt deze gemakkelijk thuis maken met behulp van een doorgesneden plastic fles, waarvan het bovenste gedeelte ondersteboven in het onderste gedeelte is geplaatst en waarin je water en een lokaas hebt gedaan, d.w.z. een middel dat vliegen aantrekt door ze in de fles te vangen. Je kunt kiezen uit verschillende middelen: een ansjovis, een aardappel, suikerhoudende stoffen, gist.

Welke methode verkies jij om vliegen uit je tuin te houden?

Advertisement