Comfortabel en georganiseerd reizen: 10 must-have gadgets voor bestuurders

door Natasja

17 Mei 2023

Comfortabel en georganiseerd reizen: 10 must-have gadgets voor bestuurders
Advertisement

Je kunt veel vertellen over iemands persoonlijkheid door alleen maar te kijken naar de auto waarin hij of zij rijdt, en dit geldt niet alleen voor het model dat men kiest, maar ook voor allerlei andere redenen. Netheid en reinheid, bijvoorbeeld, vertellen ons veel over de gewoonten van bestuurders, net zoals de gadgets die ze kiezen ons waardevolle informatie kunnen geven over de tijd die ze aan het rijden besteden en ook over hun levensstijl.

Vooral wanneer we veel tijd in de auto doorbrengen, is het dus van het grootste belang om ons uit te rusten met de juiste gadgets, die ons leven makkelijker maken doordat we comfortabeler en georganiseerder kunnen reizen.

We sommen hieronder 10 gadgets op die elke autobezitter aan boord zou moeten hebben om te genieten van maximaal comfort en efficiëntie.

Advertisement

1. Anti-condens spray

1. Anti-condens spray

NaviCo./Amazon

Deze spray is onmisbaar voor alle bestuurders die altijd haast hebben en geen tijd hebben om te wachten tot de ontdooier zijn werk doet. Ook geschikt voor ramen en spiegels thuis, is het zeer nuttig voor het verbeteren van de rijervaring, waardoor het gemakkelijker en veiliger wordt. Sommige producten werken ook goed tegen ijs, wat je de moeite bespaart om het voor het rijden te verwijderen als de auto vele uren in de kou geparkeerd staat.

Advertisement

2. Reinigingsgel

2. Reinigingsgel

Gartenddesign Gestaltung/Amazon

Plastic interieurs kunnen gemakkelijk stof en vuil verzamelen, en het verwijderen is vaak ingewikkeld door de vorm van sommige onderdelen van de auto, waardoor hoeken ontstaan die moeilijk te bereiken zijn met conventionele hulpmiddelen. Gelukkig is er nu een reinigingsgel die je kan helpen elk onbereikbaar hoekje en gaatje van de auto weer zo goed als nieuw te maken. Je hoeft het alleen maar aan te brengen en alles weer glanzend te maken. Ook geschikt voor toetsenborden en afstandsbedieningen, het is echt een must-have product.

3. Reiskussen

3. Reiskussen

Skyomar/Amazon

Iedereen die veel in de auto zit, weet hoe oncomfortabel de stoel kan worden na enkele uren rijden. De oplossing in dit geval is een ergonomisch kussen dat ervoor zorgt dat je je zelfs op zeer lange ritten comfortabel voelt, zodat je niet vaak hoeft te stoppen om je benen te strekken en het ongemak te verminderen. Ook perfect wanneer je vele uren thuis of op kantoor zit.

4. Rubber deurprofielen

4. Rubber deurprofielen

Roberto Pavan/Amazon

Een vaak over het hoofd gezien aspect van het leven van automobilisten is de mogelijke schade die men onbedoeld aan andere voertuigen of de eigen auto kan veroorzaken door het openen en sluiten van deuren. Vooral wanneer je kleine kinderen hebt, komt het vaak voor dat deuren tegen andere voertuigen, voorwerpen of nabijgelegen gebouwen botsen wanneer ze worden geopend om in en uit te stappen. Rubber profielen zijn perfect voor de juiste bescherming van de deuren, die zo goed als nieuw blijven.

5. Bijpassende sets

5. Bijpassende sets

Dafina/Amazon

Voor fashionista's moet de auto ook altijd stijlvol zijn. Dus waarom trakteer je jezelf niet op een bijpassende set stuurwielhoes, vloermatten en stoelhoezen? Je auto is klaar voor de rode loper!

Advertisement

6. Draagbare stofzuiger

6. Draagbare stofzuiger

Davide C./Amazon

Schoonmaakliefhebbers kunnen zeker niet zonder een handstofzuiger om hun auto altijd zo schoon mogelijk te houden.

7. Telefoonhouder

7. Telefoonhouder

NVB/Amazon

Een telefoonhouder is een onmisbaar accessoire voor de hedendaagse bestuurder. Om de navigator altijd binnen handbereik te hebben of om een veilige plaats voor je telefoon te hebben, is het altijd handig om hem in de auto te hebben.

Advertisement

8. Dodehoekspiegels

8. Dodehoekspiegels

Luigi Ammirati/Amazon

Dodehoekspiegels zijn een hulpmiddel van onschatbare waarde voor alle potentieel riskante manoeuvres en bieden een beter zicht rond en achter het voertuig. Perfect voor wie altijd veilig wil rijden.

9. Schuurpasta

9. Schuurpasta

Fabio/Amazon

Hoe vaak ben je al krassen tegengekomen op de carrosserie van de auto? Zeker veel. Als de krassen niet te diep zijn, kun je de carrosserie weer als nieuw maken door eenvoudigweg schuurpasta te gebruiken. Een onmisbaar accessoire voor iedereen die het belangrijk vindt dat de auto er altijd mooi uitziet.

Advertisement

10. Antivrieshoes

10. Antivrieshoes

Salvatore/Amazon

Last but not least, onder de must-have accessoires om de winter onbezorgd tegemoet te treden, de antivrieshoes: onmisbaar voor wie de auto niet kan herbergen tijdens het koude seizoen, hiermee kun je de integriteit van het voertuig waarborgen en sneller vertrekken na een nacht in de kou.

Welke accessoires zijn volgens jou onmisbaar voor een automobilist?

Advertisement