Duiven bij de was weghouden is eenvoudig met behulp van kruiden

door Natasja

18 April 2023

Duiven bij de was weghouden is eenvoudig met behulp van kruiden
Advertisement

Onbetwiste heersers van straten en pleinen van steden, duiven maken tegenwoordig deel uit van het stadslandschap en zijn altijd aanwezig op de foto's van toeristen uit de hele wereld. Naast vriendelijke metgezellen zijn duiven echter ook vaak de oorzaak van wijdverbreide vervuiling van stadsgebouwen en monumenten, en dragers van ziektekiemen en parasieten die mogelijk schadelijk zijn voor de mens.

Nu ze zich perfect hebben aangepast aan het leven naast de mens, deinzen duiven er niet voor terug om klanten in openluchtbars en -restaurants te benaderen of voedsel en onderdak te zoeken op de terrassen en balkons van de huizen, waardoor we soms gedwongen worden extra schoonmaakdiensten te draaien. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we het wasgoed in de open lucht hangen en, wanneer het tijd is om het van het rek te halen, onaangename verrassingen op het wasrek aantreffen en alles opnieuw moeten wassen en schoonmaken.

Er bestaan enkele zeer doeltreffende methoden om duiven ervan te weerhouden bij de was dat hangt te drogen te komen, en ze zijn ook heel eenvoudig in de praktijk te brengen: kijk maar in de voorraadkast! Laten we het samen ontdekken.

Advertisement
Creativo

Creativo

We weten allemaal hoe gemakkelijk het is om duiven weg te jagen met licht en geluid, dus het is meteen zaak om na te denken over mogelijke oplossingen:

  • eenvoudige stroken aluminiumfolie die aan de leuningen hangen zullen het zonlicht weerkaatsen en de duiven verjagen;
  • heb je oude cd's of dvd's die je niet meer gebruikt in huis? Hang ze aan het balkon, ze zullen werken zoals het vorige middel!
  • kies je liever voor geluid, dan kun je plastic of papieren borden of windvangers gebruiken: doordat ze geluid maken wanneer ze door de lucht worden bewogen, zullen ze de vervelende vogels onmiddellijk verjagen.

Als deze methoden je niet overtuigen, zijn er ook andere middeltjes waarmee je duiven met sterke, doordringende geuren op afstand kunt houden:

  • Leg zakjes met kruiden op het balkon, in potten of hangend aan de reling bij de was of direct aan het wasrek; gebruik peper, chilipeper en kaneel, hun scherpe geur zal de vogels ervan weerhouden in de buurt van het wasrek te komen. Zorg er in dit geval voor dat je de zakjes na de regen vervangt, want dan verliezen ze hun doeltreffendheid.
  • Kamfer, al veel gebruikt als mottenverjager en hinderlijk voor duiven, werkt ook op dezelfde manier. Zorg er ook hier voor dat je het vaak vervangt om de doeltreffendheid ervan te garanderen.

Welke methode heeft jouw voorkeur?

Advertisement