Lange, dikke wimpers met natuurlijke methoden: 3 basistips

door Natasja

09 April 2023

Lange, dikke wimpers met natuurlijke methoden: 3 basistips
Advertisement

Lange, dikke en goed gebogen wimpers kunnen elke look en dus elk gezicht heel expressief maken. Het is geen toeval dat een van de meest gebruikte en populaire make-up producten mascara is. Evenmin is het geen toeval dat de behandeling van verlenging van de wimpers met extensions een van de meest populaire en gewilde is. Dat komt omdat mooie wimpers alleen al een goed verzorgde make-up goed kunnen maken, omdat ze een vermoeide of onnadrukkelijke blik weer fris kunnen maken.

Naast de bovengenoemde methoden om de wimpers te verfraaien en te benutten, zijn er echter ook tal van trucs om ze te verzorgen en te verbeteren, zodat ze zo gezond, lang en dik mogelijk worden, zelfs zonder ze te verlengen met make-up of extensions. Sommige trucs gebruiken natuurlijke producten, maar je moet je daarbij baseren op het juiste advies om geen potentieel schadelijke fouten te maken. We onthullen er hieronder een paar.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Je moet ervan uitgaan dat niet iedereen dezelfde wimpers heeft en het geluk heeft ze van nature sterk en mooi te hebben. Naast genetische factoren gaat het ook om milieu- en gedragsfactoren die de gezondheid en de groei van wimpers en wenkbrauwen beïnvloeden. Het is daarom heel belangrijk om een gezond leven te leiden met gezonde voeding en de aanvulling van alle noodzakelijke voedingsstoffen, net als bij de verzorging van andere delen van het lichaam.

Dit gezegd zijnde, is het goed te weten dat er goede middelen te koop zijn, zoals serums of voedende oliën, die speciaal zijn ontworpen om te worden toegepast op een zeer delicaat gebied als het oog en die uitstekende resultaten kunnen garanderen als het gaat om wimperverzorging en schoonheid. Als je echter altijd liever vertrouwt op natuurlijke producten, zijn de meest aanbevolen producten in dit geval olijfolie, kokosolie en ricinusolie (castorolie).

  • Olijfolie: behalve dat het een van de basisvoedingsmiddelen van het mediterrane dieet is, staat olijfolie bekend om zijn vele nuttige eigenschappen voor de verzorging van verschillende lichaamsdelen. In het specifieke geval van de wimpers heeft het een opmerkelijke voedende kracht waardoor het een geschikt product is om op de wimpers aan te brengen om hun schoonheid en gezondheid te waarborgen. Probeer elke avond een paar druppels aan te brengen, gedurende een periode, na het verwijderen van make-up en normale huidverzorging. Veeg het voorzichtig over de wimpers met een schoon wimperborsteltje, watten of goed gewassen vingers en laat het een nachtje intrekken.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Kokosolie: kokosolie wordt ook aanbevolen voor het voeden, versterken en hydrateren van wimpers en wenkbrauwen. De toepassingsmethoden zijn dezelfde als die welke hierboven voor olijfolie worden aanbevolen, maar in dit geval wordt aanbevolen de olie niet zo vaak te gebruiken als de vorige, maar om de dagen af te wisselen voor maximaal drie avonden per week.
  • Ricinusolie: ricinusolie is waarschijnlijk de bekendste en meest gebruikte olie voor wimperverzorging. Het is echter het beste om op te passen en je niet te laten overtuigen door sommige valse mythes dat het een belangrijke rol speelt bij de hergroei. Het is niet bewezen dat ricinusolie haargroei bevordert. Het heeft eerder een hydraterende en herstructurerende werking maar moet echter net als andere oliën zeer voorzichtig en nooit langdurig worden gebruikt. Een andere juiste voorzorgsmaatregel is om altijd een zuivere en gecertificeerde olie te kiezen, gezien de kwetsbaarheid van het gebied waar ze moet worden toegepast.

In alle gevallen, wanneer je te maken hebt met plantaardige oliën, is het altijd het beste om de samenstelling ervan na te gaan of je voor geen enkel bestanddeel allergisch bent en vooral om ervoor te zorgen dat ze niet in direct contact komen met het oog. Ten slotte is het een goed idee om altijd een arts of deskundige te raadplegen alvorens ze te gebruiken.

Heb jij deze middelen al geprobeerd of ervan gehoord?

Advertisement