11 briljante ideeën om tijdschriften- en kantoordocumenthouders te recyclen en het huis op een slimme manier in te richten

door Natasja

09 April 2023

11 briljante ideeën om tijdschriften- en kantoordocumenthouders te recyclen en het huis op een slimme manier in te richten
Advertisement

Hoe meer er in een huis wordt geleefd, hoe gemakkelijker er in elke hoek rommel ontstaat. Er zijn kamers die alle pogingen tot organisatie lijken te trotseren, wanneer je misschien haast hebt en voorwerpen in grote hoeveelheden achterlaat in de verschillende meubelstukken die daarvoor bestemd zijn. Alles wordt echter een beetje gemakkelijker als je de verschillende categorieën accessoires die je hier en daar laat liggen, op een geschikte manier opbergt.

Planken, lades, houders en allerlei indelingen helpen je dan om de ruimte te rationaliseren, en een beter gebruik ervan levert altijd een aantal voordelen op: je kunt alles gemakkelijker terugvinden, je kunt sneller schoonmaken, zodat je wat minder stress hebt. En je hoeft niet altijd je toevlucht te nemen tot verfijnde, op maat gemaakte inrichtingsaccessoires, soms kun je zelfs voorwerpen die voor andere doeleinden gemaakt zijn, op een slimme manier omzetten. Kijk bijvoorbeeld eens wat je zou kunnen doen met tijdschriften- en kantoordocumenthouders

Advertisement
laughingpurplegoldfish.blogspot.com

laughingpurplegoldfish.blogspot.com

Als je bent begonnen met breien of haken, houd dan de benodigde bollen bij elkaar, gescheiden van de andere, door ze in deze houders te doen.

Advertisement
pandaposes.wordpress.com

pandaposes.wordpress.com

Als je twee of drie (of meer) van hetzelfde model hebt, misschien gemaakt van een of ander stevig materiaal, kun je ze stapelen en een klein bureaurekje maken, dat ook handig is om te gebruiken in de hoek van een kast.

In het geval van grotere, stevigere documenthouders, die van kunststof, hout of metaal, kun je er ook aan denken om er houders van te maken voor iets zwaarders, zoals snijplanken in de keuken. Zo lopen ze niet meer het risico om te vallen!

In de badkamer, in plaats van krultangen, föhns, borstels en producten op een plank in de kast te zetten en alle ruimte in beslag te nemen, kun je ze in tijdschriftenhouders stoppen en zie de extra ruimte die vrijkomt.

Als ze mooier en bewerkt zijn, kun je ze ook in het zicht laten staan voor spullen zoals die voor manicure, of zelfs materialen voor creatieve activiteiten.

Advertisement

Sommige mensen maken tafeltjes en nachtkastjes op maat!

Ze kunnen ruimtebesparende planken worden om lege hoeken van kamers op een originele en nuttige manier in te richten.

Advertisement

Als je ze aan de binnenkant van kastdeuren bevestigt, worden het opbergvakken voor alle materialen of accessoires die je nodig hebt.

En je kunt ze ook gebruiken in de buurt van de binnenwanden van meubels, om tablets of andere voorwerpen veiliger op te bergen.

Advertisement

Alle oogschaduwpaletten netjes op één plek!

De geperforeerde metalen exemplaren zijn ideaal om groenten die niet in de koelkast mogen, zoals uien of aardappelen, netjes op te bergen.

Heb jij thuis al soortgelijke oplossingen gebruikt?

Advertisement