Bergen papier en documenten in huis: schep orde op met een van deze 10 mooie en efficiënte oplossingen

door Natasja

05 April 2023

Bergen papier en documenten in huis: schep orde op met een van deze 10 mooie en efficiënte oplossingen
Advertisement

Rekeningen, documenten, inkomende post, handleidingen voor welk apparaat dan ook dat we in huis hebben, misschien ook receptenboeken, studie- of werknotities: zelfs in het digitale tijdperk groeit er altijd een grote hoeveelheid papier in huis, in stapels en stapels die overal rommel creëren. In de verschillende kamers van het huis waar je door verschillende papieren rommelt, is het dus goed om orde te scheppen.

Sorteren, indelen per categorie, labelen: het is alleen in het begin moeizaam werk, maar als er een duidelijk systeem wordt gecreëerd voor alle bewoners, wordt het de manier om te stoppen met stressen en tijd te verspillen aan vermoeiende zoektochten. En het wordt ook gemakkelijker om elke kamer schoon te maken en op te ruimen. Hieronder volgen enkele ideeën om de chaos op een verstandige manier te beteugelen.

Advertisement

De meest voor de hand liggende keuze, maar toch niet te negeren, zijn ordners en (dikke) mappen die juist zijn ontworpen om er heel veel documenten in te bewaren. Voor alle nutsvoorzieningen in huis die je wilt bijhouden met gedrukt papier, en elke andere categorie documenten die je in vaste hoeveelheden produceert (maandelijks, jaarlijks, enz.), is deze vorm van organisatie echt handig.

Je kan misschien wat tijd en aandacht besteden aan het kiezen van houders die meer afgewerkt zijn dan andere, of je kan ze versieren met etiketten of kaften die ze mooier maken en beter integreren in de inrichting van de kamer.

Advertisement

Een combinatie van document- en opbergdozen en -bakken is ook handig. En ook in dit geval, vooral als ze in het zicht blijven op open rekken, is het beter te kiezen voor een coördinatie van kleuren en materialen.

Als er een hoek is gewijd aan een studie of kantoor, dan wordt de muurruimte waarschijnlijk goed benut. Er zijn veel verschillende soorten zakken en organizers om aan de muur te hangen!

Zo kan ook een soort organisatiestation voor het hele huis worden gecreëerd, waar documenten en mededelingen die iedereen nodig heeft, kunnen worden bewaard, en misschien zelfs een bord voor het uitwisselen van berichten met andere bewoners!

Documentenzakken kunnen ook van stof worden gemaakt, en gemakkelijk worden verwijderd zonder duizend gaten in de muur te hoeven boren. Ze kunnen ook worden gebruikt om inkomende post te sorteren voordat deze wordt gelezen, weggegooid of goed gearchiveerd.

Advertisement

Voor een leuk alternatief voor kantoorarchiefmappen (die toch echt van pas kunnen komen) kun je orde scheppen met enveloppen met rits, goed gelabeld, en geplaatst in manden en dozen.

Gekleurde mappen kunnen het vrolijke accent worden in een efficiënte en serieuze inrichting, zoals vaak het geval is in een kantoor.

Advertisement

Een multifunctionele trolley kan een documenthouder worden die indien nodig kan worden verplaatst om rommel te verminderen.

En als de te sorteren papieren gebruikt worden voor creatieve werkjes of inpakken, dan kun je ook daar gebruik maken van zakkenorganizers...

Advertisement

... of creëer creatieve hoekelementen aan de achterkant van deuren, in kasten of op een deel van de muur, met manden en meer.

Klaar om alle papieren in je huis smaakvol te ordenen?

Advertisement