Volg deze 8 eenvoudige tips voor een zelfreinigende badkamer

door Natasja

04 April 2023

Volg deze 8 eenvoudige tips voor een zelfreinigende badkamer
Advertisement

Wie wil nu niet het geheim van een moeiteloos schoon huis weten. We weten zeker dat iedereen dat wel wil. Het huis schoonmaken is inderdaad voor de meesten van ons een van de meest vervelende, vermoeiende en vervelende dagelijkse taken en neemt vaak kostbare tijd in beslag die je aan je dierbaren of je passies zou kunnen besteden.

Met name de badkamer is altijd moeilijk schoon te houden, vooral vanwege het fundamentele belang om altijd een adequaat niveau van hygiëne te handhaven in deze zeer belangrijke ruimte in je leven.

Wat als we je vertellen dat er enkele trucs zijn waarbij de badkamer zichzelf schoonmaakt? Volg deze 8 tips en het schoonmaken wordt veel gemakkelijker en sneller!

Advertisement

1. Zeepbakje voor aan de muur

1. Zeepbakje voor aan de muur

Creativo

Het klinkt vanzelfsprekend, maar door een zeepbakje aan de muur te bevestigen in plaats van de dispenser of zeepbakje rechtstreeks op de wastafel te houden, kun je de tijd die je aan schoonmaken besteedt, verminderen. In feite zal de vrije wastafel veel gemakkelijker schoon te maken zijn en de zeep zal ook veel minder resten achterlaten. Je zult zien dat je zeer tevreden zult zijn.

Advertisement

2. Elimineer voegen

Als je een badkamerverbouwing overweegt, kies dan voor materialen zonder voegen zoals gegalvaniseerd plaatstaal of geseald pleisterwerk voor de douchewanden. Deze kleine verandering bespaart je veel tijd en moeite bij het schoonmaken, want vuil kan zich niet zo gemakkelijk nestelen en schimmel kan geen wortel meer schieten op de wanden.

3. Bad en wastafel afspoelen

3. Bad en wastafel afspoelen

Creativo

Een andere schijnbare vanzelfsprekelijk element van fundamenteel belang. Wie verzuimt niet het bad te spoelen na een bad of douche of de wastafel na het tandenpoetsen of het gezicht wassen? Als je het sanitair afspoelt telkens wanneer je het gebruikt, verlies je een paar seconden van je kostbare tijd, wat bijdraagt tot een langer schone badkamer. Met een aanzienlijke vermindering van de schoonmaaktijd!

4. Douchewisser in de douche

4. Douchewisser in de douche

Creativo

Als je altijd een douchewisser bij de hand houdt in de douche of in de directe omgeving, zul je er snel een gewoonte van maken deze elke keer na het wassen te gebruiken. Zo verwijder je meteen overtollig vocht en houd je de douchecabine schoner en vrij van schimmel- en kalkvlekken.

5. De wastafel drogen

5. De wastafel drogen

Creativo

Als je de wastafel na elk gebruik droogt, is het gemakkelijker om hem langer schoon te houden. Door alle sporen van vocht te verwijderen, is het ook veel gemakkelijker om de groei van schimmels en ziektekiemen te voorkomen.

Advertisement

6. Tablets in het toilet

6. Tablets in het toilet

Creativo

Voor een schoner toilet met minder moeite laat er gewoon twee keer per week een reinigingstablet in vallen. En de afvoer zal je dankbaar zijn. Gemakkelijker en sneller dan dit kan niet!

7. Vloeibare zeep

7. Vloeibare zeep

Creativo

Zeep behoudt altijd de charme van traditie en laat die lekkere geur achter die je terugvoert naar je kindertijd en je aan onze grootmoeders doet denken. Het laat echter veel schuimresten achter op de oppervlakken waarop het rust, of het nu de wastafel zelf is of een zeepbakje. Verkort de schoonmaaktijd door het zeepje te vervangen door een vloeibare dispenser. De badkamer ziet er meteen schoner uit!

Advertisement

8. Robotvloerreiniger

Kortom, als je echt wilt voorkomen dat je veel kostbare schoonmaaktijd verspilt, kun je overwegen een robotvloerreiniger aan te schaffen. Er zijn nu modellen die perfect geschikt zijn voor zelfs kleine ruimtes, die optimale prestaties garanderen en je bevrijden van het gedoe van schoonmaken. Natuurlijk is de aankoop niet de goedkoopste, maar we zijn er zeker van dat hij het meer dan goed zal maken door je werk over te nemen!

Gebruik jij deze maatregelen al voor de badkamer?

Advertisement