Het geheim van meteen nette hal en kamers? Probeer een mand te gebruiken

door Natasja

02 April 2023

Het geheim van meteen nette hal en kamers? Probeer een mand te gebruiken
Advertisement

De hal van een huis is een van de ruimten waar het gemakkelijkst chaos wordt gecreëerd, maar als je erover nadenkt, zijn er altijd een aantal voorwerpen die, als ze verspreid in een kamer liggen, de indruk wekken dat daar veel meer rommel heerst dan het geval is. We hebben het dan over schoenen die over de vloer zijn verspreid of lukraak in de hoek van een kamer zijn opgestapeld.

Dit geldt vooral in huizen waar het de gewoonte is schoenen uit te doen voordat men binnenkomt, maar als die gewoonte niet bestaat, dan ontstaat dezelfde rommel waarschijnlijk in de slaapkamer of daar waar een kledingkast staat. De eenvoudigste oplossing, die echt een verschil kan maken, is het gebruik van een schoenenmand.

Advertisement

Het lijkt echt vanzelfsprekend, maar als je nog niet hebt geprobeerd deze zeer eenvoudige tip in praktijk te brengen, besef je misschien niet hoe nuttig hij is.

Advertisement

Natuurlijk mag dit niet zomaar een houder zijn: geen kartonnen dozen of plastic emmers zoals die, misschien, gebruikt worden voor het sorteren van wasgoed.

Het idee is om iets meer te investeren in een mand met een mooi design, en vooral die past bij de ruimte waarin hij geplaatst kan worden. Dus, als hij in een hoek van de mhal of slaapkamer komt te staan, heb je een mand nodig die breed, maar vooral hoog is, met comfortabele handvatten, stevig en mooi.

In het geval van manden die je onder een of andere bank wilt plaatsen, kies voor lage, vierkante of rechthoekige manden. Hetzelfde geldt wanneer je deze manden langs een gang wilt plaatsen, of in de open vakken van een kast, meestal aan de onderkant: op deze manier zullen ze geen ruimte innemen, ook niet visueel.

Anders kun je denken aan het stapelen van de manden met een andere oplossing, misschien kun je ze zelfs aan de muur hangen als dat mogelijk is.

Advertisement

In ieder geval is het leuk om materialen te kiezen die echt bij de inrichting passen. Meestal denkt men aan manden van touw of natuurlijke vezels die met min of meer uitgewerkte decoratieve motieven zijn geweven, maar ze kunnen misschien ook van duurzame stof worden gemaakt. Uiteraard moeten ze regelmatig worden schoongemaakt en ontgeurd, maar het zal leuk zijn om te zien dat in dat ene, mooi vormgegeven element alle schoenen zijn verborgen die voorheen over de vloer verspreid waren.

Het zal ook veel gemakkelijker zijn om elke kamer schoon te maken en op te ruimen!

Advertisement