12 onweerstaanbare voorstellen om je huis met multiplex voorwerpen en meubelstukken op te ruimen

door Natasja

17 Maart 2023

12 onweerstaanbare voorstellen om je huis met multiplex voorwerpen en meubelstukken op te ruimen
Advertisement

Zogenaamd multiplex, dat bestaat uit op elkaar gestapelde en gelijmde lagen hout, vormt de basis van een groot aantal meubelstukken die we vaak in meubelzaken zien. Het is licht, gemakkelijk te gebruiken en perfect om zelfs ronde vormen te maken. Het heeft een uitstekende weerstand, vergelijkbaar met die van massief hout, maar kost veel minder.

Het kan vervolgens worden aangepast met allerlei soorten impregneermiddelen en verven, om het uiterlijk van veel verschillende houtsoorten na te bootsen of kleurrijke en artistieke oplossingen te creëren. Het is echter ook heel mooi au naturel, licht en helder, en ook ideaal voor wie niet zoveel ervaring heeft met timmerwerk. Hieronder vind je verschillende ideeën voor meubels en opbergvoorwerpen die je helpen een beetje orde te scheppen: ze zouden je volgende DIY aankoop of klus kunnen worden!

Advertisement

Wil je je bureau creatief opruimen? Kleinere spullen kunnen een plekje vinden in een leuk gevormde organizer zoals deze.

Advertisement

Om extra ruimte te vinden en het bureau op te ruimen, kun je gebruik maken van panelen met allerlei houders, die je kunt ophangen of zelfs gewoon tegen de muur kunt plaatsen.

Vervolgens zijn er allerlei soorten pennenhouders, perfect om alles altijd binnen handbereik te houden.

Zelfs in winkels, fysiek of online, vind je veel documenthouders die precies van multiplex zijn gemaakt. Ze staan erg mooi op het bureau.

Traditioneel werden geperforeerde panelen van metaal gemaakt, maar die van multiplex zien er nog beter uit in elke kamer!

Advertisement

Jij beslist hoe ze worden uitgerust, zodat ze perfect zijn afgestemd op elke behoefte.

Een schattig idee voor een heel badkamermeubel, compleet met spiegel, op een eenvoudige multiplex plaat.

Advertisement

Voor wie enigszins vertrouwd is met timmerwerk, is multiplex het handigste materiaal om alles mee te bouwen, ook boekenkasten en planken voor in huis.

Het is perfect voor open boekenkasten. Die je dan in de natuurlijke kleur van het hout kunt laten of verven zoals je wilt.

Advertisement

Online kun je ook veel projecten vinden voor het gebruik van restanten multiplex van andere processen, en daarmee maak je andere nuttige organizers.

Om vertrouwd te raken met houtbewerking is een lade-inzet voor het opruimen van bestek een idee om te overwegen!

Advertisement

Ultrasmalle planken: je kunt ze op maat maken met multiplex!

Klaar om je huis in te richten met multiplex meubels?

Advertisement