Versier met potten: 5 verbazingwekkende en eenvoudige voorstellen

door Natasja

11 Maart 2023

Versier met potten: 5 verbazingwekkende en eenvoudige voorstellen
Advertisement

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en goedkope manier om je huis te versieren, bijvoorbeeld door te knutselen, zijn glazen potten de ideale oplossing: ze zijn altijd in huis aanwezig, je hebt er vaak heel veel van en van de meest uiteenlopende vormen en maten, dat je niet weet wat je ermee moet doen; bovendien zijn ze heel gemakkelijk op duizend verschillende manieren te versieren.

Glazen potten versieren is ook een geweldige manier om kinderen te vermaken met leuke en zeer eenvoudige creatieve knutselwerkjes, en het is ook een origineel, gepersonaliseerd en creatief cadeau-idee voor je vrienden en familie. We stellen in dit artikel enkele eenvoudige decoratieprojecten voor om kaarsenhouders, fotohouders, pennenhouders of eenvoudige decoratieve elementen te maken.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Pennenhouders

1. Pennenhouders

Creativo/Facebook

Om creatieve en gepersonaliseerde pennenhouders te maken, neem glazen potten en breng een strook papiertape aan op het middelste gedeelte. Doe vervolgens vinyllijm op de onderkant van het potje en breng gekleurde glitter aan.

Laat het drogen, verwijder de papiertape en je pennenhouder is klaar om gevuld te worden. Je kunt dezelfde techniek ook gebruiken om potjes te versieren met gekleurde motieven en bandjes, de enige beperking is je fantasie.

Advertisement

2. Kaarsenhouders

2. Kaarsenhouders

Creativo/Facebook

Een romantische kaarsenhouder maken voor een fijne avond samen is heel eenvoudig met deze methode.

Neem een glazen pot en breng op het hele oppervlak vinyllijm aan. Bestrooi het geheel met fijn zout en laat het drogen. Wanneer je klaar bent, breng een gekleurd lint met een strik aan op de bovenkant van de pot, bij de schroefdraad voor de bevestiging van het deksel.

Nu nog een klassieke of ledkaars in de pot plaatsen en je romantische avond kan beginnen.

3. Fotohouders

3. Fotohouders

Creativo/Facebook

Ten slotte stellen we het fantastische project voor van een fotohouder die een houder, een bloemenvaas, een pennenhouder, een pollepelhouder of een kaarsenhouder kan worden. De toepassingen van dit project zijn legio en de uitvoering ervan is uiterst eenvoudig.

Maak een venster van de gewenste grootte en vorm uit zelfklevend papier en plak het op de glazen pot. Verf het hele oppervlak van de pot met acrylverf in je favoriete kleur. Wanneer de verf droog is, verwijder het zelfklevend papier en neemt een foto, die je op de maat van het papier uitknipt.

Breng vinyllijm aan op de voorkant van de foto en plaats hem in de pot door hem op de binnenwand bij het raam te plakken.

Laten drogen en klaar is je fotohouder.

Wat is jouw favoriete project? Bekijk de video hieronder voor meer interessante voorstellen!

Advertisement