11 huishoudelijke trucs die altijd het onthouden waard zijn

door Natasja

09 Maart 2023

11 huishoudelijke trucs die altijd het onthouden waard zijn
Advertisement

Elke dag kunnen zich onvoorziene gebeurtenissen en klusjes voordoen die je tijd kosten, terwijl je misschien niet zoveel tijd hebt of al moe bent van een hele reeks andere taken. Zo worden taken die misschien niet eens zo vermoeiend zijn, duizend keer vervelender, gewoon omdat je ze moet aanpakken wanneer je geen zin of energie meer hebt. Tijd en moeite kunnen besparen wordt dus een manier om tot rust te komen, en daarom is een hele reeks trucs, of life hacks, die je dagen beter kunnen maken, handig.

Van methoden om vervelende schoonmaakklusjes zonder al te veel moeite te doen, tot methoden om de meest voorkomende klusjes te versnellen of problemen te vermijden, ook op reis, volgen hier enkele van de bekendste en populairste tips aller tijden.

Advertisement
B_lovedobservations/Reddit

B_lovedobservations/Reddit

Als je je nagels wilt knippen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat er stukjes afvliegen bij het gebruik van de nagelknipper, kun je de uiteinden van de nagelknipper gewoon met plakband bekleden!

Advertisement
lazergun4/Reddit

lazergun4/Reddit

Geen armbanden meer in de knoop, je kunt ze elk in een vakje van de medicijnenhouder stoppen. Een handig middel voor op reis.

AnotherAllie89/Reddit

AnotherAllie89/Reddit

En als je geen sieradendoos hebt, kun je een gelijkwaardig resultaat bereiken met een handdoek en plakband, zodat kettingen, armbanden, enkelbanden en dergelijke ook in de koffer goed gescheiden en beschermd blijven.

ReadyPlayer85/Reddit

ReadyPlayer85/Reddit

Geen muntjes voor het winkelwagentje van de supermarkt? Geen probleem, waarschijnlijk werkt een van de ronde sleutels die je bij je hebt wel.

Reddit

Reddit

Om boeken en receptenbladen comfortabel te lezen, kun je je helpen met een hanger, zo een met knijpers, die het boek openhoudt waar het nodig is en bovendien op de meest comfortabele leeshoogte hangt zonder het aanrecht te vullen.

Advertisement
Gracefulfollies/Reddit

Gracefulfollies/Reddit

Soms gebeurt het dat de vulling van de beha na het wassen loslaat, maar warm hem even op met een föhn en hij is weer zo goed als nieuw.

ABorealis/Reddit

ABorealis/Reddit

Er sluimert altijd veel vuil tussen de toetsen van het computertoetsenbord, maar er zijn verschillende methoden om het te verwijderen: je kunt het klevende deel van een post-it gebruiken, dat je tussen de kieren wrijft, je kunt een luchtpomp (zoals die ook gebruikt worden voor fotografische lenzen) gebruiken, of met plakband een rietje aan het uiteinde van het mondstuk van een stofzuiger bevestigen.

Advertisement
KiZeTV 3/Reddit

KiZeTV 3/Reddit

Je moet twee pizza's samen opwarmen of bakken, maar je hebt maar één bakplaat? Snij ze gewoon doormidden en schik ze zoals op de foto, dan passen ze.

IT_Serpent/Reddit

IT_Serpent/Reddit

Wanneer de douchekop verstopt is met kalkaanslag, hoeft je niet te worstelen om deze handmatig te verwijderen. Spuit gewoon azijn in de gaatjes, giet vervolgens nog wat azijn in een plastic zak en sluit deze om de douchekop zodat deze een nacht in azijn gedrenkt blijft. De volgende ochtend zal de resterende kalkaanslag met een tandenborstel gemakkelijk loskomen.

Advertisement
Reddit

Reddit

Om blenders onmiddellijk na gebruik het best te reinigen, giet er zeep en water op, doe ze weer aan en ze zijn brandschoon!

BayanBennett/Reddit

BayanBennett/Reddit

Snel en comfortabel een overhemdkraag strijken wordt makkelijker als je een stijltang gebruikt.

Welke van deze trucs gebruik jij al?

Advertisement