14 goedkope en functionele ideeën voor het beheer van garageruimtes

door Natasja

09 Maart 2023

14 goedkope en functionele ideeën voor het beheer van garageruimtes
Advertisement

De garage is een ruimte waar vaak rommel ontstaat; deze ruimte van het huis is namelijk meestal bestemd voor de opslag van al die voorwerpen en producten die we niet altijd nodig hebben of die zelfs deel uitmaken van ons verleden maar niet het hart hebben om weg te gooien. En zo gebeurt het vaak dat de garage verandert in een bazaar van gereedschap en herinneringen: oud speelgoed, fietsen, driewielers, tassen, sportuitrusting, strandspullen, timmer- en tuingereedschap: er zijn heel veel voorwerpen die we in onze garages opslaan en daarom is het essentieel dat het goed georganiseerd is, zodat we altijd perfecte orde kunnen garanderen om snel te kunnen vinden wat we nodig hebben.

Hieronder stellen we 14 werkelijk geniale opbergideeën voor waarmee je voor weinig geld een goed georganiseerde en altijd opgeruimde garage kunt hebben.

Advertisement

1. Wandrails

Wandrails zijn altijd een goede manier om alles netjes te houden en vloerruimte leeg te maken. Je kunt ze gebruiken om gereedschap, voorwerpen en kleding op te hangen, maar ook voor kinderwagens, driewielers en fietsen.

Advertisement

2. Palletrek

Rechtopstaande pallets die tegen de muur leunen worden een perfect rek om al het tuingereedschap netjes op te bergen, maar ook paraplu's, opgerolde kampeertenten en al het andere dat verticaal kan worden opgeborgen en zo weinig ruimte innemen.

3. Opbergwand

Voor het opbergen van gereedschap, handschoenen en accessoires kun je een opbergwand met haken of eventueel planken aan de muur hangen.

4. Plafondplanken

Maak om ruimte te winnen ook gebruik van het plafond door hoge planken te installeren. Je kunt alles opbergen en hebt ruimte om je gemakkelijk te verplaatsen.

5. Inklapbare werktafel

Als je ook een werktafel wilt hebben en tegelijkertijd niets in de weg wilt hebben als je je verplaatst, kies dan voor een opklapbare oplossing; door deze te combineren met een opbergwand heb je altijd alles bij de hand wat je nodig hebt met behoud van de lege ruimte.

Advertisement

6. Deurorganizer

Maximaliseer de ruimte met een organizer die direct aan de deur kan worden gehangen.

7. Plafondrails

Rails die aan het plafond hangen helpen je om de volle manden netjes te houden zonder plaats in te nemen op de vloer en de wandplanken.

Advertisement

8. Fietsen aan het plafond

Fietsen kunnen ook aan het plafond worden opgehangen met speciale haken.

9. Geperforeerd paneel als achtergrond voor rekken en planken

Een andere geweldige manier om ruimte te besparen is het gebruik van een geperforeerd paneel als achterwand van de planken: meer ruimte om gereedschap en andere voorwerpen op te bergen, alles wat je nodig hebt altijd bij de hand.

Advertisement

10. Tafels en verhogingen

Om alle beschikbare hoogteruimte optimaal te benutten, kun je tafels en verhogingen gebruiken om je spullen op te bergen.

11. Houten stellingen

Met een houten stelling kun je al je spullen netjes houden. Nog beter is het als het is uitgerust met manden om ze te verdelen.

Advertisement

12. Wanddispenser

Een wanddispenser voor schroeven en bouten is precies wat je nodig hebt voor een onmiddellijk opgeruimde omgeving.

13. Elegant opbergmeubel

Als je ook in de garage stijlvol wilt zijn, kies dan voor een mooie kast met deuren, een werktafel, planken en een geperforeerd paneel om alles wat je nodig hebt op te hangen.

Advertisement

14. Verfemmers

Wat vind je ervan om oude verfemmers te gebruiken en die aan de muur hangen als houders?

Hoe heb jij je garage georganiseerd?

Advertisement